Сливен. Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи

...
Сливен. Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи
Коментари Харесай

Сливен: Жители на улица в кв. „Комлука“ търсят съдействие от кмета Стефан Радев заради липсата на канализация

Сливен. Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи от западната част на улица „ Чудомир Кантарджиев “ в квартал „ Комлука “ разискаха кметът Стефан Радев и живущи в региона. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . По време на строителството на първия воден цикъл през 2009 година по улицата са положени тръби за канализацията, само че тази част по този начин и не е въведена в употреба. Още тогава хората са алармирали в Общината. Подавали са тъжби и в идващите години. По време на приемен ден на кмета при започване на този месец те сложиха казуса си и през днешния ден той се срещна на място със обстановката.
„ През 2009 година, когато стартира работата по разкопаване на улицата, бяхме обнадеждени, че най-сетне ще се отървем от помийните ями, само че след два-три месеца служащите засипаха тръбите и оставиха изкъртен асфалт, отворени шахти без капаци и огромни дупки, в които се събираше вода след дъждовете “, споделят жителите.
Стефан Радев пое ангажимент да се извърши видео проучване на поставената канализационна мрежа, което ще откри дали е допустимо включването на парцелите към нея. Участъкът е с дължина към 900 метра и обгръща къщи от северната страна на улицата.
„ Ще търсим опция за въвеждане на обекта в употреба, а по-късно ще се търси вид за изцяло благоустрояване на този сектор “, сподели кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР