Сливен. С общоградско поклонение на пл. Хаджи Димитър“ беше отбелязан

...
Сливен. С общоградско поклонение на пл. Хаджи Димитър“ беше отбелязан
Коментари Харесай

Сливен: Градът почете паметта на Ботев и на загиналите за народна свобода

Сливен. С общоградско поклонение на пл. „ Хаджи Димитър “ беше маркиран Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
В словото си за великия българин кметът Стефан Радев уточни, че неговото дело и всеотдайност за националната свободата постоянно ще бъдат помнени и излъчени на идните генерации, с цел да не бъдат заличени
" Това е сбъднатата фантазия на огромните Ботев, Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски, Волов и на хилядите знайни и незнайни радетели, посветили живота си през днешния ден да се назоваваме свободна България, да имаме право и опция на избор. Трябва да помним, че не сме получили безплатно тази независимост, би трябвало да я отстояваме всеки ден, да потвърждаваме с делата си, че сме почтени за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните генерации ", съобщи пред десетките жители на площада кметът Радев.
Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци венци и цветя сервираха националният представител Мария Белова, кметът Стефан Радев, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова, шефове и представители на разнообразни институции в града, културни институти и образователни заведения, военно-патриотични съюзи, родолюбиви организации и цивилен сдружения.
Цветя и венци в символ на респект бяха поднесени от името на земеделския министър Десислава Танева, регионалния шеф Чавдар Божурски, полк. Любомир Вачев и шефа на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков.
На церемонията участваха още заместник-кметът Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и жители.
Организатори на проявата са Община Сливен и Център за подготовка на експерти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР