Сливен. Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на откриването

...
Сливен. Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на откриването
Коментари Харесай

Сливен: Областният управител Чавдар Божурски беше официален гост на откриването на новия арест в града

Сливен. Областният шеф Чавдар Божурски бе формален посетител на откриването на новия арест на Сливенски правосъден окръг. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Арестът се намира на територията на единствения в страната женски затвор - сливенския. Обектът е с потенциал за 40 арестувани и заема постройката на бившето парно стопанство. Проектирането и построяването му е на стойност 1.1 млн. лв.. Средствата са обезпечени от страната.
Зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов съобщи, че решението арестите да бъдат изведени от постройките на ОДМВР и преместени в пандизите е потвърдило своята успеваемост в практиката. Гости на откриването бяха още регионалният шеф Чавдар Божурски, изпълняващият длъжността шеф на ГДИН Ивайло Йорданов, изп. шеф на държавно дружество „ Фонд затворно дело “ Иван Иванов, ръководителите на Окръжния и Административния съд в Сливен Мартин Данчев и Слав Бакалов, на Окръжната прокуратура Пламен Стефанов, зам.-кметът на Община Сливен Румен Иванов, началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Сливен гл. контрольор Димитър Кикьов.
" Консултациите за преместването на следствения арест на територията на пандиза са почнали още през 2001 година ", съобщи шефът на пандиза ст. комисар Йордан Данев. Със съдействието на правосъдното министерство през 2013 - 2014 година бяха преоборудвани и ремонтирани медицинският център и детската градина в пандиза, като средствата бяха обезпечени от Норвежкия фонд. През 2017 година е осъществен ремонт и в главния корпус.
" Откриването на ареста е значимо събитие за работещите в пандиза ", сподели шефът ст. комисар Данев. Условията дават отговор на европейските условия за осъществяване на ограниченията за неотклонение, внедрени са последните нововъведения в охранителната апаратура. На първия етаж има пространства за осъществяване на ограниченията за дами и за малолетни девойки. На втория етаж са пространствата за мъжете. Стаята за рандеву е изпълнена съгласно международните стандарти, с транспарантна стена сред арестуваното лице и посетителя. Отредено е място за престой навън. Със заповед на зам.-министър Проданов карцерът в постройката на ОДМВР бе закрит. Със същата заповед бе оголен ареста на територията на женския затвор. Преместването ще стане до 2 седмици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР