Сливен. На официална церемония зам.-кметът на Сливен с ресор икономическо

...
Сливен. На официална церемония зам.-кметът на Сливен с ресор икономическо
Коментари Харесай

Сливен: Заместник-кметът Стоян Марков награди победителите от Национална пролетна лагер-школа

Сливен. На публична гала зам.-кметът на Сливен с сектор икономическо развиване Стоян Марков награди спечелилите от Националната пролетна лагер-школа за бизнес приложения с изкуствен интелект и облачни технологии за изобретателен дизайн. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Тя се организира от 1 до 3 април в Сливен по самодейност на Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „ Арх. Г. Козаров “ и Стопански факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “. В нея се включиха над 80 преподаватели и възпитаници от цялата страна. Обучението приключи с професионални сертификационни изпити. Победителите от тях са Петър Петров и Валентин Ялъмов от Силистра, Мартин Скачков и Григор Дянков от Стара Загора, Диляна Желязкова, Станислава Петкова и Василена Димитрова от град Елена. Те се класираха и за националните финали на най-голямото в света ученическо съревнование по осведомителни технологии и цифров изобретателен дизайн http://www.moschampionship.com/. Победителите от това съревнование ще показват България на международните финали в Ню Йорк през месец юли тази година. Там те ще се борят за златни медали в конкуренцията на техни връстници от над 130 страни по целия свят.
По време на награждаването заместител кметът Марков поздрави всички участници, а на спечелилите пожела почтено показване на България в идните надпревари.
Инициативата се реализира с поддръжката на Община Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР