Сливен. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува на

...
Сливен. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува на
Коментари Харесай

Сливен: Министър Красимир Вълчев се запозна с базата на бъдещите центрове по безопасност на движението

Сливен. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува на 20 септември на Професионалната гимназия по механотехника и СУ „ Константин Константинов “ в Сливен. Това оповестиха от Областна администрация . Целта бе да се запознае с материалната база на бъдещите Регионални учебно-тренировъчни центрове по сигурност на придвижването, които ще бъдат разкрити в двете образователни заведения. По време на визитите министърът бе съпроводен от регионалния шеф Чавдар Божурски, народния представител Галя Захариева, началника на РУО доктор Бисерка Михалева, кмета на община Сливен Стефан Радев.
Директорите на учебните заведения Христо Христов и Веселина Тонева демонстрираха главно ремонтираните пространства, планувани за занятия и тренировки. Полигоните, където ще се прави практическото образование, заемат част от дворовете и към този момент са разчертани.
Двата центъра се основават по взаимен план на министерството, РУО, ПГМ и СУ „ К.Константинов “. Обучението в гимназията ще е за възпитаници от 8 до 12 клас, в междинното учебно заведение – за деца и възпитаници на възраст от 4 до 14 години от Сливен, региона и обитаемоте места от Югоизточна България. Предстои оборудването им с компютърна техника, тренажори и други нужни за часовете принадлежности.
На 21 септември министър Вълчев ще се срещне с шефове на учебни заведения и детски градини от Сливен и региона. Отправена му е покана да посети няколко учебни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР