Сливен. Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на

...
Сливен. Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на
Коментари Харесай

Сливен: В града ще се проведат безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

Сливен. Безплатни прегледи за премерване и оценка на растежа на децата ще се проведат в Сливен и Ямбол през днешния ден, както и на 8 и 9 юни 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Мобилният екип на доктор Росица Стойчева включва детски ендокринолози, които ще вършат оценка на растежа на децата. Не е належащо авансово записване, нито направление, само че е добре да се знае растежът на родителите и данни за растежа и тежестта на детето през годините.
В Сливен безвъзмездни съвещания ще се организират през днешния ден от 14.00 до 18.00 часа и 8 юни от 9.00 до 12.00 часа в постройката на ДКЦ 2, ет. 3, кабинет 99. В Ямбол са планувани безвъзмездни съвещания на 8 юни от 14.00 до 17.00 часа и 9 юни от 9.00 до 12.00 часа в постройката на Община Тунджа, Пленарна зала.
Над 2/3 от децата с проблеми в растежа са недиагностицирани, заради слаба осведоменост на общопрактикуващите лекари и родителите, регистрират детските ендокринозолози. Нарушенията в растежа в случай че не са вродени скелетни болести се демонстрират най-вече след първата и най-много след втората година. От децата с невисок растеж малко над 50% имат някаква болестна причина за това. Останалата част са здрави деца, родени от по-ниски родители. Колкото по-рано се извърши диагностиката, толкоз по-големи са опциите за лекуване, а те към този момент са обилни, поради напредъка на науката спрямо преди 15-20 години.
При болестните нарушавания в растежа най-вече се касае за ендокринни или синдромни болести, не рядко има и съпровождаща по-тежка диагноза –кръвни, сърдечни, нервно-мускулни и други
Около 4000 са диагнозите в медицината, свързани с закъснение в растежа. Те са от групата на редките заболявания. Дефицитът на растежен хормон е единствено една от тях. Лечението на това заболяване е скъпо, само че се поема напълно от Здравната каса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР