Сливен. Бъдете уверени, учете се неуморно и осъществявайте мечтите си.

...
Сливен. Бъдете уверени, учете се неуморно и осъществявайте мечтите си.
Коментари Харесай

Кметът на Сливен Стефан Радев: Образованието е сигурен гарант за бъдещи успехи

Сливен. Бъдете уверени, учете се неуморно и осъществявайте фантазиите си. Образованието е сигурен поръчител за бъдещите ви триумфи, сподели кметът Стефан Радев при откриването на новата образователна година в Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “ в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Радев акцентира, че учебното заведение е с одобрени обичаи и изрази увереност, че днешното потомство ще продължи да ги следва. Кметът се обърна и към преподавателите с думите, че триумфите на техните ученици са най-голямото самопризнание за тях.
В Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ кметът поздрави първокласниците, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение. „ Скъпи първокласници, през днешния ден е изключително значим ден, който дълго ще помните. Не се опасявайте и вървете паралелно с вашите учители по пътя на знанието “, уточни в словото си Стефан Радев.
94 първокласници влязоха в учебното заведение под арка от цветя. Всеки един от тях получи подарък от кмета – „ Сливенски буквар “, показващ някои от забележителностите на град Сливен.
Кметът беше посетител и на формалното разкриване на новата академична година във Филиала на Медицинския университет – Варна в Сливен. Общо 42 студенти, които ще се образоват в специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “, поставиха „ клетва на първокурсника “.
Сред формалните посетители на събитието бяха ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, заместител – кметът Пепа Чиликова, шефове и шефове на лечебни заведения в града, преподаватели, лекари и други Церемонията приключи с осъществяване на Ансамбъла за национални песни и танци „ Сливен “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР