Следвайте Гласове в Северноатлантическият алианс ще увеличи присъствието си от

...
Следвайте Гласове в Северноатлантическият алианс ще увеличи присъствието си от
Коментари Харесай

Блинкен: НАТО ще засили присъствието си от Черно до Балтийско море

Следвайте " Гласове " в
Северноатлантическият алианс ще усили наличието си от Черно до Балтийско море, заяви на конференция в Букурещ държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестява ТАСС. Той добави, че Черноморският район е от стратегическо значение за Алианса и е извънредно значим детайл от защитата на НАТО​​​.

" Нашето движение напред не може да бъде спряно. Ще засилим наличието на НАТО от Черно до Балтийско море. И като част от тези старания, ние непрестанно работим между тях, както и с НАТО, за ефикасна връзка и подсилване на нашата черноморска тактика. Румъния е извънредно значим участник в тези старания и, несъмнено, в по-широките старания, с цел да се подсигурява, че НАТО е най-силният защитителен съюз “, сподели Антъни Блинкен след среща с румънския външен министър Богдан Ауреску.
Той добави, че Черноморският район е от стратегическо значение за Алианса и е извънредно значим детайл от " защитата на НАТО ". „ Ангажирани сме с построяването на съвременни и оперативно съвместими въоръжени сили, които ще бъдат потребни в цялото пространство на НАТО, в това число Черно море “, сподели държавният секретар на Съединени американски щати. По думите му, Русия на фона на спора в Украйна е трансформирала елементи от Черно море във „ военни зони “.
Помощта, предоставена от Съединени американски щати и техните съдружници на Украйна, оказа помощ да се обърне обстановката на бойното поле в интерес на Киев, съобщи още държавният секретар на Съединени американски щати. „ От февруари работим ръка за ръка с десетки сътрудници и съдружници по целия свят (...) с желанието да подкрепим Украйна в лицето на съветската експанзия. Увеличихме помощта за сигурността на Украйна, което оказа помощ да се наклони полесражение против Украйна ", сподели Блинкен. По думите му, Западът е съумял да " спре мотора " на съветската стопанска система с помощта на " невиждани наказания и ограничения за надзор на износа ".

Западът, в отговор на решението на Русия да организира специфична интервенция в Украйна, наложи огромни наказания. Редица западни политици не отхвърлиха, че това в действителност е икономическа война против Руската федерация. Както съветският президент Владимир Путин съобщи на 16 март, санкционната политика на Запада против Москва има всички признаци на експанзия. Той уточни, че политиката на въздържане на Русия е дълготрайна тактика за Запада, прибавя ТАСС.
 
 
29 Ное 20221629 Ное 20224729 Ное 20225729 Ное 20225029 Ное 202215729 Ное 2022287КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022100619 Ное 202290729 Ное 2022724 Sep 20223047
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР