Следвайте Гласове в .Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви снощи

...
Следвайте Гласове в .Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви снощи
Коментари Харесай

Ана Бърнабич: Белгия се е преборила да не въвежда санкции за внос на диаманти от Русия - диамантите излизат по-важни от агресията

Следвайте " Гласове " в.
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи нощес в изявление за сръбската телевизия ТВ Пинк, че Сърбия има кардинална позиция по въпроса със глобите против Русия и всякога я показва ясно.

„ Що се отнася до глобите, Сърбия има кардинална позиция по въпроса за глобите. Всеки път показваме ясно тази позиция на всяка среща, само че както споделят в интернационалната политика, необичайно е, когато се биете в гърдите по отношение на морала, както и за въвеждането на наказания против Русия поради експанзията в Украйна, а по-късно виждате, че Белгия се е преборила да не вкарва наказания за импорт на диаманти от Русия. В цялата тази морална история диамантите излизат по-важни от експанзията и (…) когато някои посланици кажат, че един стандарт не важи за всяка страна, наподобява, че нито един стандарт не важи за нашата страна “, сподели Бърнабич.
Тя добави, че Европейският съюз даже няма право да слага условия на Сърбия, откакто глава 31 от Общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз не е отворена за Сърбия.
„ Анализ на " Файненшъл таймс " демонстрира, че вносът на съветски газ в някои страни е по-голям, в сравнение с е бил преди въвеждането на глобите против Русия. Тук е и Хърватия, която ни споделя, че не можем да седим на два стола, само че когато могат да извлекат някаква полза, го вършат “, продължи Бърнабич.

Премиерът на Сърбия заключи, че страни като Унгария, Чехия, Словакия, България и Хърватия, които са страни членки на Европейски Съюз, са изключени от общото предписание, само че за Сърбия не се прави изключение.
Бърнабич разяснява и възможното присъединяване на президента на Сърбия Александър Вучич в срещата на върха ЕС-Западни Балкани, като акцентира, че Вучич е единственият, който е съумял да осмисли и извърши акцията за анулация на признаването на независимостта на Косово и по тази причина е значимо да участва на срещата в Тирана. Тя сподели нощес, че той към момента не е взел решение дали ще взе участие на срещата. В края на предходната седмица Вучич съобщи, че няма да пътува до Тирана на 6 декември за форума. Изявлението му пристигна като отговор на решението на Албин Курти да назначи Ненад Рашич за министър в косовското държавно управление и това, че решението на Курти не е получило заслуженото наказание от Европейски Съюз. По-късно Вучич заяви, че през уикенда ще вземе дефинитивно решение дали да участва на срещата на върха в Тирана.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
05 Дек 20225705 Дек 20223405 Дек 20225805 Дек 202264505 Дек 202222005 Дек 202298КоментариЕвала на Бърнабич...05 Дек 2022 11:03ч.
...мъж на място, та дрънка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила от Марс05 Дек 2022 11:08ч.
" Диамантите излизат по-важни от експанзия та "? Ами да, по-важни са! Като ще стоим на мрачно и студено, с цел да накажем Путин, най-малко диамантите да ни светят и да ни топлят. Като няма самун, яжте пасти!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022237419 Ное 2022108729 Ное 202251224 Sep 20223163
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР