Следвайте Гласове в .Конфликтът се запали от Министерството на културата

...
Следвайте Гласове в .Конфликтът се запали от Министерството на културата
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Велислав Минеков иска да кадрува в театъра. Аз не мога да съм маша за лустрация

Следвайте " Гласове " в.
„ Конфликтът се възпламени от Министерството на културата и беше изнесен отвън постройката на театъра точно от служебния министър, който сподели, че в Народния спектакъл има война. Разбира се, че аз съм задачата. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Имам чувството, че Велислав Минеков желае да кадрува в Народния спектакъл. Но един длъжностен министър не може да кадрува в спектакъл. Велислава Кръстева е елементарен служител, тя прави по-скоро слугинска работа като пиар, който обслужва звездите на театъра. Извън него тя има право на политическа или гражданска позиция. Кръстева не си е разрешавала да води политическа пропаганда в театъра и това би било неприемливо. Извън него всеки има право на своите цивилен изяви.

Морфов е надраскал вратата на Кръстева на 29 октомври. Кръстева се е появила с Доган на 2 октомври. " Защо Морфов не пристигна при мен на 3 октомври, с цел да каже, че има проблем, аз в действителност не разбирам ".
Това сподели в предаването  „ Здравей, България ” на Нова телевизия шефът на Народния театър „ Иван Вазов ” Васил Василев.
Вчера някои от актьорите изпратиха отворено писмо до културния министър, президента и ръководителя на парламентарната Комисия по култура и медии с искане проблемите на театъра да се вземат решение единствено от управлението. Те поддържаха дейностите на шефа. Служебният отраслов министър Велислав Минеков обаче изрази подозрение, че актьорите, положили автограф в писмото, са били принудени да го създадат от самия Василев. „ Такива писма ги изхвърлям в кошчето ”, съобщи Минеков на брифинг.

Скандалът е предшестван от различен конфликт сред стените на театъра. Режисьорът Александър Морфов застана против пиарката на Народния спектакъл Велислава Кръстева с обвинявания в политическа агитация, откакто придружила Ахмед Доган до изборната секция на 2 октомври. „ Госпожа Кръстева е пиар на театъра. Това е една административна служба, по-скоро слугинска служба ”, съобщи Василев. По думите му, всеки един чиновник на театъра е преди всичко жител и в случай че не пропагандира от сцената, гражданската му позиция няма значение.
Според шефа на театъра и единият чиновник, в лицето на Александър Морфов, и другият, в лицето на Велислава Кръстева, са знаели при подписването на договорите си, че ще работят дружно. „ Защо Александър Морфов, който идва след това, след Велислава Кръстева, не е споделил нито дума, не е споделил, че има някакви терзания за политически пристрастия? ”, попита той.
Дали не съм разговарял с гн-Морфов?! С него сме сключили два контракта за режисьор.  Той има друга функционалност. На 29 октомври е събитието.  Лицето оповестява в медиите на 31 октомври, че прави митинг.  Мислите ли, че съм знаел, че международно прочут артист написа по вратите на театъра?  Каква преписка водим с него е доста забавна. Можем да напишем един звук за тази преписка. Странно е, за какво постоянно е след среднощ? 
От през вчерашния ден има писмо, в което министърът е назначил по съответния ред инспекцията. 
Изходът е креативна атмосфера. Кой е индивидът, който я токсини? Това е “Стамболийски ” 17. Конфликтът се възпламени от Министерство на културата. Той беше привнесен от служебния министър, който сподели, че в Народния спектакъл има война. Кой възпламени тази война?! От театъра не е подадена информация. Аз съм задачата. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Не мога да бъда употребен да назначавам и избавям по повеля на един човек.
Министърът на културата Велислав Минеков твърди, че има отвод от управлението на Народния спектакъл да се дават всички външни контракти. Васил Василев обаче съобщи, че културният министър не е контролиращ орган и не може да изисква документи за „ неразбираеми цели ”. „ Няма отвод. Напротив. Веднага като някогашен негов консултант съм върнал отговор на неговото писмо, в което писмо съм описал каква е процедурата и какво би трябвало да се направи, с цел да се провокира инспекция в Народен спектакъл „ Иван Вазов ” и съм изразил ясно моето мнение, че ние сме подготвени по всевъзможен метод да спомагаме за тази инспекция ”, акцентира шефът на театъра. По думите му, през вчерашния ден по подобаващ ред документите са изискани и следва инспекция.
Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия
 
 
02 Дек 20222502 Дек 20225902 Дек 202218702 Дек 202268002 Дек 202211802 Дек 2022946КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022188519 Ное 2022101429 Ное 202239524 Sep 20223108
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР