Следвайте Гласове в Бившият изпълнителен директор на Вазовски машиностроителни заводи

...
Следвайте Гласове в Бившият изпълнителен директор на Вазовски машиностроителни заводи
Коментари Харесай

Назначеният от Нинова шеф на ВМЗ е живял в къща за 4500 лева на месец

Следвайте " Гласове " в
Бившият изпълнителен шеф на " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) Иван Иванов е живял в къща в Хисаря против месечен наем от 4500 лева за сметка на държавното дружество. Това се споделя в известие на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на сдружението, представено от

Иван Иванов беше назначен за шеф на ВМЗ Сопот в началото на юни, по времето на ръководството на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, когато бе вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Кирил Петков.  Той се задържа на поста едвам към два месеца и беше заменен от новото управление на ДКК поради позволени нарушавания. Това стана по времето на служебния министър на икономиката Никола Стоянов, който пък бе уволнен от Нинова, като ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ поради неприятни резултати на предприятието. Оттогава двете страни непрестанно се замерват с обвинявания в злоупотреби.
Сега договорът за наем на къщата против 4500 лева месечно на Иван Иванов се оказва, че е подписан по негово предписание. Това е открила инспекцията на новото управление на ДКК. Според известието парцелът е съгласуван с условия на отстранения началник за местоположението на парцела и изискванията, на които да дава отговор.

До назначението на Иван Иванов за шеф, представителите на управлението на ВМЗ, които не разполагат с жилище в региона, са използвали апартамент в центъра на Карлово, нает от предприятието срещу месечен наем от 250 лв., се споделя в известието на ДКК.

При встъпването си в служба, макар че апартаментът е бил свободен, Иван Иванов наема за сметка на ВМЗ самостоятелна къща в Хисаря с повърхност от 152 кв. м срещу 4500 лева на месец. Имотът разполага и със лично барбекю с повърхност 16 кв. м, се споделя в известието.
" Изглежда водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря, защото по-близките обитаеми места като Сопот и Карлово не са дали отговор на потребностите на предходния изпълнителен шеф. На годишна база разноските за бюджета на ВМЗ за определеното жилище възлизат на 54 000 лв. ", е посочено в известието на ДКК.
В интервала преди да бъде наета къщата, условието на някогашния изпълнителен шеф Иван Иванов е било всеки ден водач с кола на ВМЗ да пътува от Сопот, с цел да го вземе от София, се споделя в известието на ДКК.
Същият курс се е повтарял и всеки следобяд, след края на работното време. Осреднено всеки ден длъжностен автомобил е изминавал над 500 км напълно за сметка на завода, с цел да транспортира изпълнителния шеф Иван Иванов до работното му място, показват от ДКК.

ДКК популяризира и фотография на къщата, за която ВМЗ са плащали 4500 лева месечно.
В резултат на инспекцията стават ясни и още няколко решения на Иванов, които ощетяват доста бюджета на ВМЗ Сопот.
Предишното управление е назначавало хора с уговорка в контракта за обезщетение от 6 заплати, при предварителното преустановяване. В последните си дни на поста Иван Иванов стартира да освобождава чиновници, като изплатените компенсации доближават 100 000 лева. В известието не е посочено на какъв брой души е изплатена сумата.
Към момента няма публична позиция от страна на Иван Иванов, а Mediapool към този момент не съумява да се свърже с него, с цел да изрази позицията си.
 
Източник:
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР