Следвайте Гласове в ТелеграмРуската църква е собственост на руското посолство. Това

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуската църква е собственост на руското посолство. Това
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Руската църква е собственост на руското посолство

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руската черква е благосъстоятелност на съветското посолство. Това оповестиха от Агенцията по вписванията след питане на Българска национална телевизия.

" След осъществена инспекция в осведомителната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се откри, че в книга: Обстоятелствени инспекции, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 година от 23.07.1997 година е вписан нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от съветското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

Видно от наличието посоченият нотариален акт е формиран от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на съображение приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е приет за притежател Посолството на Руската Федерация на съображение подаяние на земята, строителство на Църквата „ Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство ", се споделя още в мнението на Агенцията по вписванията.

Както " 24 часа " писа още през вчерашния ден, през 1997 година е бил публикуван констативен нотариален акт за благосъстоятелност върху Руската черква на Руското посолство в София по искане на съветския дипломат. 

Нотариусът, подписал акта тогава, показва, че " на съображение на приложените към молбата на посланика на посолството на Руската федерация в България писмени доказателства сформира този нотариален акт, с който признава Посолството на Руската федерация за притежател по подаяние на земята, строителство на църквата " Св. Николай Чудотворец " и правоприемство от Руското Царско дипломатическо агентство ".

Придобиването на църквата е на база само крепостен акт от 1898 година, както и схема, оценка на парцела и разписка, които се изискват при всяка нотариална договорка.

Имотът по нотариален акт включва дворно място с повърхност 1175 кв. м и издигната на това място постройка на Руската черква " Св. Николай Чудотворец ".

Била е направена и така наречен обстоятелствена инспекция и е публикуван въпросният нотариален акт. Нотариусът Иван Дехтеров, който я е правил през 1997 година и чието име е усърдно заличено от факсимилето, въобще не ревизира статута на съветските църковни парцели у нас и въобще не взема мнение от Българската православна черква.

Констатацията на Дехтеров е единствено на основата на крепостния акт за земята на съветската легация от 1898 година, който е единствено за земята, само че няма по какъв начин да има крепостен акт за постройката на църквата, която е вдигната през 1914 година

Това води до извод, че документът от 1997 година е циничен, защото описаните в него условия са погрешни.

Детайли към инспекцията разгласява преди дни русенският свещеник Наум, съгласно които руското държавно управление през 1936 година подарява храма на Българската православна черква (БПЦ) - въпросната черква е зародила като храм за потребностите на съветската белоемиграция.

Източници: Българска национална телевизия, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg