Следвайте Гласове в  Полша, Румъния, САЩ и Великобритания са купували

...
Следвайте Гласове в  Полша, Румъния, САЩ и Великобритания са купували
Коментари Харесай

Петков и Василев: Полша, Румъния, САЩ и Великобритания купуваха българските оръжия за Украйна

Следвайте " Гласове " в 

Полша, Румъния, Съединени американски щати и Англия са купували българските оръжия за Украйна, оповестиха съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев на брифинг в Народното събрание.
Те подчертаха, че пряк експорт за Украйна е нямало и в този смисъл не е нарушен нито един закон или решение. Петков и Василев не дадоха еднопосочен отговор дали Корнелия Нинова е знаела коя е крайната дестинация на оръжията. Тя на няколко пъти е заявявала, че алена линия за левицата е изпращането на военна помощ за Украйна. По думите на експремиера Петков тя даже е заявявала, че ще се отдръпна от ръководещата коалиция.

Повод за брифинга са изявления на " Политико " и " Ди Велт ", в които се твърди, че " България скрито избави Украйна " с доставки на гориво и муниции, които България е изнасяла, които посредством медиатори стигали до Украйна. Пред " Ди Велт " някогашният министър председател Кирил Петков декларира, че " към една трета от боеприпасите, нужни на украинската войска в ранната фаза на войната, идвали от България ". Асен Василев пък споделя, че в няколко момента българският експорт на дизел за Украйна е покривал от 40%
Всичко за Вашата сватба
от потребностите на страната. Твърденията се удостоверяват от външният министър на Украйна, който споделя:
" Докато някои членове на българската ръководеща коалиция заемаха страната на Русия, Петков реши да бъде от вярната страна на историята. "
Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, съобщи, че изпращането на оръжия за Украйна, включително и безплатно, е дълготрайна политика на обединяването.

" Проблем е. Мисля, че България трябваше да заеме почтена позиция и ясно да съобщи, че ние по всякакъв начин поддържаме Украйна... Вероятно, с цел да се скрие този факт, трябваше да се мине през медиатори, е довело и до загуби за България. Лицемерието коства пари. Все отново значимото е, че това се е случвало. "
Бившият министър на защитата в кабинета " Петков " и водач на " Български напредък " Стефан Янев сподели, че няма нищо ново в изнесената информация. Той е на мнение, че е обикновено, изключително в изискванията на война, оръжейната индустрия да търси пазари.
Иван Ченчев от Българска социалистическа партия пък към момента има вяра, че нито един коршум не е стигнал до Украйна:
" Това просто е несериозно. Няма нито един изнесен патрон. Не знам какво е удостоверил Кирил Петков. Тук
Всичко за Вашата сватба
имаше парламентарен надзор, служебният министър на защитата сподели, че няма нито един изнесен патрон за Украйна. Това са обстоятелствата. "
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че " Ди Велт " са разкрили топлата вода и добави, че с подписа на Нинова за изнасяни оръжия за милиарди.
Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че още по време на ръководството на кабинета " Петков " от ГЕРБ-СДС са ги призовавали да си признаят обществено, че се изпраща оръжие и още в предходния парламент да вземат формалното решение за военнотехническа помощ за Украйна. 
" Не са разкрили нещо ново, то е ясно, че отиваха оръжия за Украйна още тогава. Големият проблем е за какво лъгаха. Защо Кирил Петков и Корнелия Нинова излъгаха и обясняваха сума време, че нито един патрон не е отишъл за Украйна. "
Митов добави, че в случай че по времето на предходния парламент е било признато решението за военнотехническа помощ, то в този момент като най-малко страната ни е можела да се възползва от стратегиите за взаимопомощ на НАТО и да модернизира въздушната си защита. 
 
Източник: OFFNews.bg
 
 
 
18 Яну 202315418 Яну 202326118
Всичко за Вашата сватба
Яну 202320718 Яну 202363618 Яну 202326418 Яну 2023869КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023315311 Яну 2023118218 Яну 202336928 Дек 2022966
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg