Следващият съвет ще бъде във вторник идната седмица.Народното събрание трябва

...
Следващият съвет ще бъде във вторник идната седмица.Народното събрание трябва
Коментари Харесай

След коалиционния съвет в петък: Актуализацията на бюджета - до края на юни

Следващият съвет ще бъде във вторник идната седмица.

Народното събрание би трябвало да одобри актуализацията на бюджета до края на юни, стана ясно след тричасовия съдружен съвет в петък вечерта. Предварително беше оповестено, че съществена тематика са връзките със Северна Македония. Партньорите обаче участваха в съвета с позиции и по други тематики, които дефинират като значими, предава БНР.

За " Демократична България " това е актуализацията на бюджета, сподели Атанас Атанасов, за Българска социалистическа партия – " цените, приходите, парламентарната стратегия “, акцентира Георги Свиленски, за " ИТН " - да изяснят с сътрудниците си за какво са приели на мрачно и без координиране с тях Националния проект за въвеждане на еврото и да приказват за проектозакона, предусещащ ставане наказателни описи по модела на глобите " Магнитски ".

Противоречия, дали мотив на Станислав Балабанов да съобщи на влизане:

" Обратното преброяване на търпението е стартирало, духът на Борисов се е вселил някъде другаде ".

След срещата началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи: " С доста по-голяма увереност и усъвършенствана връзка и регулярност ще продължим да работим по програмата, която имаме ".

По думите ѝ диалогът сред премиера Кирил Петков и президента Румен Радев за свикването на Консултативен съвет по националната сигурност следва, само че консенсус по тематиката Северна Македония е реализиран:

" Ще бъде търсена необятна социална поддръжка за всяка една стъпка и това е няма да е държавното управление и кабинетът, които ще предадат българския народен интерес ".ю

В началото на юни актуализацията на бюджета ще влезе на първо четене в Народното събрание.

По мотив изтеклия законопроект за български вид на наказания вид " Магнитски " тя посочи, че работата е в начално равнище: " Не е изненада, че се работи по някакъв законопроект, който вкарва забранителни описи и от Европейска комисия. Вече нечиста сделка е какъв брой се уголемява неговият веществен обсег и доколко се вкарват и други ограничавания по отношение на лица, отвън тези описи ", разяснява Лена Бориславова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР