Следващият 6-годишен цикъл в руската икономика ще бъде сложен, заяви

...
Следващият 6-годишен цикъл в руската икономика ще бъде сложен, заяви
Коментари Харесай

Задават се шест трудни години за руската икономика

Следващият 6-годишен цикъл в съветската стопанска система ще бъде комплициран, съобщи министър председателят Дмитрий Медведев на държавното съвещание, представен от РИА Новости.

Ние сме длъжни да отчитаме обстановката на стоковите и финансовите пазари, а също и в не по-малка степен вероятното разширение на комерсиалните войни, усилването на протекционизма и натиска на глобите, предизвести той.

Според него Русия ще строи икономическата си политика по този начин, че „ първо, тя да се развива решително дори в донякъде удобни условия, а второ, да подсигурява резистентен растеж на виталното ниво “. Следващата година ще бъде време за акомодация, а новият пакет структурни промени ще изведе стопанската система на по-висока траектория, смята министър председателят. Той означи, че съгласно упованията на Министерството на икономическото развиване, от началото на 2021 година годишният ритъм на икономическия растеж ще надскочи 3%. Това ще се реализира на първо място от браншовете, където е налице не неприятен експортен капацитет като химическата и хранителната индустрия, машиностроенето, както и от развиването на инфраструктурата и жилищното строителство, разясни той. Очаква се също и постоянен растеж на действителните приходи, междинната инфлация би трябвало да се резервира в границите на целевия индикатор от към 4%.

Медведев уточни, че страната ще продължи политиката на заменяне на вносните вложения и потребителски артикули. „ На дневен ред е планът за главните посоки за регулирането на митническите цени за околните 3 години, където са избрани ориентирите на външно-икономическата активност. На първо място това е стимулирането, повишаването на нашите доставки отвън граница, второ, поддръжката на несуровинния износ, включително за сметка на преференциалните търговски съглашения в Евразийския съюз. Трето, значимо и нужно е да се усилва приносът на Русия в световните ниши на добавената стойност, изключително в предпочитаните за нас промишлени браншове “, съобщи Медведев.

Той акцентира, че Съединени американски щати и Европейски Съюз не за първа година ползват политиката на глобите във връзка с Русия, а под рестриктивните мерки попадат както физически лица, по този начин и цели браншове. Периодичните описи за глобите се попълнят с нови имена и компании. Последно Съединени американски щати вкара ограничаващи ограничения против Москва поради случая в Солсбъри. Освен директните антируски наказания, на националната стопанска система въздействат и косвените външно-политически и стопански фактори, в частност комерсиалните войни сред Съединени американски щати и Китай, отбелязва организацията.

Вашингтон и Пекин не занапред си обменят въвеждане на такси в опита да отстояват своите стопански ползи. Във вторник Америка вкара нови 10-процентови такси върху товарите от Китай на стойност 200 милиарда $, а от 1 януари цените ще се усилят до 25%. Китай се старае да отвръща огледално.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР