Следващия понеделник NASA ще проведе първия опит за промяна на

...
Следващия понеделник NASA ще проведе първия опит за промяна на
Коментари Харесай

NASA ще проведе пряка транслация на опита за промяна на траекторията на астероид

Следващия понеделник NASA ще организира първия опит за смяна на орбитата на метеорит. Планетарната отбрана е съсредоточена върху уред, наименуван DART, който ще бъде ориентиран към неголемия метеорит Dimorphos.

Ако всичко върви по проект, DART ще се насочи към преден конфликт, който ще забави скоростта на Dimorphos, променяйки неговата орбита, оповестява Ars Technica.

Въпреки, че всички незабавно ще схванат дали конфликтът се е случил по този начин, както е плануван авансово, може да минат няколко месеца, преди всички да бъдат уверени, че орбита на Dimorphos е била изменена сполучливо.

Самият галактически транспортен съд DART тежи малко над 600 кг и се отличава на първо място с отсъствието на каквит и да е принадлежности. Всички дейности се правят посредством единствената камера, инсталирана на него - оптичната навигационна камера DRACO - едноцветна камера с резолюция 2560 х 2160.

DRACO и предавателната инсталация са способни да изпращат изображение до Земята всяка секунда. По време на окончателното доближаване с метеорита...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР