Следващия месец Русия ще проведе военноморски учения с жив огън

...
Следващия месец Русия ще проведе военноморски учения с жив огън
Коментари Харесай

Путин прави стрелби край брега на Ирландия

Следващия месец Русия ще организира военноморски учения с жив огън край крайбрежията на Ирландия, която не е член на НАТО, разгласи Москва на фона на бързо ескалиращото напрежение със Запада, съобщи Дейли мейл. 

Бойни кораби ще вземат участие в морски учения на към 150 благи от югозападния бряг на Ирландия, в границите на „ изключителната икономическа зона “ на страната, само че отвън нейните териториални води.

Външният министър Саймън Коуни разкри в понеделник, че Русия е уведомила Ирландия за ученията през уикенда, като сподели, че военните кораби „ не са добре пристигнали “, но страната му „ няма силата да спре това да се случи “.

Съгласно конвенциите на Организация на обединените нации, регулиращи океаните, военните учения са позволени в границите на икономическите зони на други страни, при изискване че не се отклоняват в териториални води.

Учението ще бъде част от доста по-широки съветски военноморски учения с присъединяване на 140 кораба и 10 000 бойци от всички нейни военноморски флотове, които ще се проведат в Атлантическия, Тихия, Средиземно, Северно и Охотско море от януари до февруари.

Това се случва на фона на натрупването на съветски войски на границата с Украйна, което породи опасения от война в Европа и опълчване сред Изтока и Запада.

На фона на опасенията, че инвазия е неизбежна, Обединеното кралство стартира да изтегля дипломати от задачата си в Киев през днешния ден - след сходен ход на Съединени американски щати през уикенда. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР