Следващите президентски и парламентарни избори в Турция ще са на

...
Следващите президентски и парламентарни избори в Турция ще са на
Коментари Харесай

Изборите в Турция ще са на 18 юни, няма пречка Ердоган да бъде преизбран -

Следващите президентски и парламентарни избори в Турция ще са на 18 юни, а пред кандидатурата за нов мандат на настоящия президент на страната Реджеп Тайип Ердоган няма никакви спънки, съобщи пред в. " Миллиет " турският министър на правораздаването Бекир Боздаг, представен от Българска телеграфна агенция.

Помолен да разяснява полемиката към това дали Ердоган има право да се кандидатира още веднъж, Боздаг акцентира, че " няма никаква конституционна или законова спънка " пред това.

Според Боздаг конституцията ясно дефинира датата 24 юни 2018 година като датата, на която са извършени първите избори според новата система на ръководство, което значи, че сегашният мандат на Ердоган следва да се преглежда като първи и той има право да бъде избран отново.

По думите на министъра ситуацията по отношение на изборите в конституцията е напълно ясно и съгласно него 24 юни 2018 година са първите избори за президента Ердоган.

" Изборите, които ще бъдат извършени на 18 юни 2023 година и на които нашият президент ще бъде претендент, са вторите избори. Няма потребност от мнения тук, няма нужда. Няма нищо скрито, нищо неразбираемо ", акцентира още Боздаг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР