Следващата световна може да бъде по-смъртоносна от COVID-19. Това смята

...
Следващата световна може да бъде по-смъртоносна от COVID-19. Това смята
Коментари Харесай

Учен: Следващият вирус ще е по-смъртоносен и по-заразен

Следващата международна може да бъде по-смъртоносна от COVID-19. Това счита един от учените, основали имунизацията на Oxford-AstraZeneca – проф. Сара Гилбърт, представена от БГНЕС. „ Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни. Истината е, че идващият може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете ", сподели тя.

Гилбърт насочи своето предизвестие по време на лекция пред студенти. „ Не можем да допуснем обстановка, в която да сме минали през всичко, и след това да установим, че не сме научили нищо от тази пандемия и нямаме подготвеност за последваща. Напредъкът, който направихме, и знанията, които придобихме, не би трябвало да бъдат изгубени “, добави Гилбърт.
Огнище на мощно инфектиран птичи грип тормози Франция
Франция откри високопатогенен вирус птичи грип в птицеферма в северната част на страната, оповестява Reuters. Властите разясниха, че все...

Заедно с имунизацията, създадена от BioNTech и Pfizer, имунизацията Oxford-AstraZeneca беше една от първите в света. В момента тя е утвърдена допълнително от 170 страни.

Преди да работи по основаването на имунизацията, Гилбърт работи над 10 години по основаването на ваксини с антигени от малария и грип. Според специалиста шиповият протеин на разновидността Омикрон съдържа разновидности, за които към този момент е известно, че усилват преносимостта на вируса. „ Но има спомагателни промени, които могат да значат, че антителата, индуцирани от имунизациите или от зараза с други разновидности, може да са по-малко ефикасни за попречване на зараза с Омикрон. Докато не разберем повече, би трябвало да сме внимателни и да не подхващаме стъпки, които могат да доведат до разпространяването на този вид на вируса “, приключи ученият.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР