Следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе в

...
Следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе в
Коментари Харесай

Столичната община ще направи пети опит да отдаде на концесия спирките на градския транспорт

Следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе в общинския съвет предложение за отдаване на спирките на 2610 спирки на градския превоз на концесия. Това оповестиха през днешния ден пред публицисти общинският консултант Зафир Зарков и шефът на " Центъра за градска подвижност " Християн Петров.

Това ще бъде пети опит на общината да организира процедурата, желанието за която се появи още през 2013 година Оттогава обаче всякога, когато предлагането стигне до общинските съветници те оспорват изискванията. Целта е общината да се освободи от уговорката да поддържа спирките, навесите, павилионите, таблата и кошчетата, като разпореди това на концесионер. В подмяна той ще има правото да употребява спирките като рекламни площи, от които да печели.

Според показаните през днешния ден условия спирките са разграничени на 4 пакета, в които има надлежно 656, 622, 637 и 695 обекта. Концесионерите ще могат да слагат реклама по 400 от тях. Броят на павилионите, които ще могат да бъдат сложени, за продажба на сухи храни, питиета, цигари и вестници е 300. Един претендент ще може да подава предложения най-вече за два от пакетите.

Кандидатите би трябвало да имат опит с този вид услуга от най-малко 3 години, като в случай че аплайват за един пакет от спирки минималният им оборот за интервала би трябвало да е 2.6 млн. лв.. Ако подадат и за втора група спирки оборотът им би трябвало да е 3.9 млн. лв.. Минималната годишна концесионна такса е 48 хиляди евро, като срокът е 15 години. Концесионерите ще би трябвало да подменят спирките с навесите и таблата с разписанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР