Следващата седмица ГЕРБ отново предлага създаване на временна комисия, но

...
Следващата седмица ГЕРБ отново предлага създаване на временна комисия, но
Коментари Харесай

Следващата седмица ГЕРБ отново предлага създаване на временна комисия за меморандума с GEMCORP и IP3

Следващата седмица ГЕРБ още веднъж предлага основаване на краткотрайна комисия, само че съответно за GEMCORP и IP3, разгласи на брифинг председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Това стана, откакто болшинството отхвърли по-рано в пленарна зала предлагането за основаване на краткотрайна комисия за всички меморандуми, подписани от служебните държавни управления на Стефан Янев и сегашния кабинет. Предложението беше отхвърлено без никакви диспути в зала.

„ Част от ръководещото болшинство, така наречен „ демократи “ са смокиново листо на съветските ползи в България “, разгласи Атанасова. Тя изрази вяра, че на „ Демократична България” най-сетне разсъдъкът ще им проблесне и представителите й в Народното събрание ще поддържат решението.

„ В противоположен случай би трябвало да си изчегъртат от името най-малко думата „ Демократична “, означи Атанасова.

Колегата й Томислав Дончев подсети, че предлагането за комисията е отхвърлено в режим на цялостна тишина.

„ Тишината постоянно има подтекст, а тази беше срамна и гузна “, разяснява Дончев. Според него има два разновидността ръководещите да не желаят въпросната комисия да съществува - или има нещо неправилно в договорката, или министър-председателят се е подхлъзнал в Гранитна зала и се е подписал на меморандума без да желае и няма кой да ни изясни нищо.

„ В деня на сключване на меморандума беше излъгано за компанията, с която е подписан. Оказа се, че министерство на енергетиката е разгласило информация за напълно друга компания и че е подписан контракт с офшорка. Излъгаха и за инспекцията, предоставена на ДАНС - такава предварителна инспекция не е имало. Беше предоставена повторна инспекция, резултатите от която към момента не са оповестени. Министър-председателят не знаеше с кого е подписал контракт. Компанията е обвързвана с съветски капитали”, напомни още депутатката Десислава Трифонова.

Създаването на краткотрайна комисия за разглеждане на подписаните меморандуми и писма за планове от членове на държавното управление за интервала 12.05. 2021 до 20.04 2022г. бе отхвърлено в пленарна зала със 73 гласа „ за “, 87 – „ срещу “ и 8 въздържали се.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР