Следващата година собствениците на най-замърсяващи автомобили (произведени преди 2000 г.)

...
Следващата година собствениците на най-замърсяващи автомобили (произведени преди 2000 г.)
Коментари Харесай

Букурещ забранява влизането в центъра на стари автомобили

Следващата година притежателите на най-замърсяващи коли (произведени преди 2000 г.) няма да могат да карат през центъра на Букурещ, а гости с коли от провинцията ще би трябвало да заплащат дневна такса, с цел да се движат из града, написа МИА.

Тези две радикални ограничения бяха оповестени от кмета Габриела Фирджа и след 45 дни ще бъдат гласувани в общинския съвет.

Планът планува всички коли без екологичен документ или Euro 1/Euro 2 (превозни средства, създадени преди 1999 г.) да бъдат неразрешени в центъра на града.

На колите от провинцията със документ до Euro2 е изцяло неразрешено да влизат в Букурещ. Собствениците на коли с Euro3 ще могат да се движат из центъра, купувайки винетка, която коства 15 евро за един месец.

Кметът на Букурещ желае всички коли, регистрирани на друго място, да купуват винетки на цена от 2,1 евро дневно или 402 евро годишно.

Мерките се подхващат поради замърсяването в Букурещ, в който към този момент има над 1,6 милиона автомобила. В града има над 120 000 автомобила, сертифицирани с Евро2 и още 213 000 с Евро3. Според анкети ограниченията са подкрепени от 56% от жителите, до момента в който единствено 25% ги считат за популистки или несъответстващи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР