Следващата година Австралия ще монтира „черната кутия” на Земята –

...
Следващата година Австралия ще монтира „черната кутия” на Земята –
Коментари Харесай

В Австралия се готвят за края на човешката цивилизация

Следващата година Австралия ще инсталира „ черната кутия” на Земята – устройство, което ще записва информация за човешката цивилизация и климата и ще я натрупва в голяма база с данни.

Идеята е да се притегли вниманието към казуса с световното стопляне.

„ Предназначението на това устройство е да даде безпристрастни материали за събитията, които водят до края ни, да подтикне към вдишване на отговорност за бъдещите генерации и за предприемане на незабавни действия”, разясняват създателите на плана, като прибавят: „ Как ще приключи историята зависи от нас”.



Предвижда се „ черната кутия” да има форма на правоъгълна пресечена пирамида и да е с размери 10 на 4 на 3 метра. Тя ще бъде направена от стомана с дебелина 7,5 милиметра и ще бъде сложена в геологично устойчива околност на западния бряг на остров Тасмания. Вътре ще бъдат ситуирани дискове за данни, които ще са свързани с световната мрежа. Те ще се зареждат от слънчеви панели и акумулатори. Предвижда се цялото устройство да продължи да работи сред 30 и 50 години.



„ Черната кутия” ще записва данни за температурата на сушата и на морето, киселинността на океаните, наличието на въглероден диоксид в атмосферата, за изгубването на типовете живи същества, промените на сушата, както и за броя на популацията, военните разноски на страните и потреблението на електричество. А също и заглавията на новините, постове в обществените мрежи и известия за срещи, отдадени на промените на климата.



Проектът няма търговски темперамент, само че е финансиран от най-голямата маркетингова компания в Австралия „ Clemenger”, като за реализирането му работят учени от Университета на Тасмания.

The Earth is getting a black box recorder, and it's already starting listening
— ABC Hobart (@abchobart)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР