Следващата генерация навлиза с все по-големи темпове в света на

...
Следващата генерация навлиза с все по-големи темпове в света на
Коментари Харесай

Нова звезда на хоризонта: Испанец, роден през 2006-а, взе участие в АТР 250 турнир

Следващата генерация навлиза с все по-големи темпове в света на спорта и изрично тази наклонност не подмина тениса, откакто в най-явен образец за гения на младите състезатели се трансформира Карлос Алкарас, който преди тъкмо месец победи с купата от US Open и се възкачи на трона в ранглистата, постигайки всичко това едвам 19-годишен. Именно по неговите стъпки обаче се е запътил и 16-годишният му съотечественик Мартин Ландалусе, който по сходство на Карлитос завоюва трофея от Откритото състезание на Съединени американски щати, но в юношеската конкуренция.

Успехът на младия испанец беше признат звучно в родината му и той справедливо бе заплатен с " уайлд кард " за Чаланджъра в Аликанте преди седмица, където отпадна на старта, само че пък за сметка на това уредниците на АТР 250 шампионата в Хихон се погрижиха младежът да получи втори късмет, предоставяйки му специфична покана за присъединяване в надпреварата. По този метод Ландалусе влезе непосредствено в главната скица на конкуренцията и с излизането си на корта за своя мач от откриващия кръг против Томи Пол, изгубил го по-късно с 3:6 0:6, то ние станахме очевидци на казус заради обстоятелството, че ибериецът се трансформира в първия тенисист, роден през 2006-а година, който взима присъединяване в дуел на равнище АТР.

Мадридчанинът в досега редките си изяви безспорно впечатлява със своята мощно развита физика за 16-годишен младок, като може да се похвали с растеж от цели 191см и жанр доближаващ се до този на международния номер едно. Друга забавна детайлност в общите черти сред двамата испанци е, че те постоянно организират взаимни подготвителни занимания и споделят еднакъв управител в лицето на сънародника си Алберт Молина, като по всичко проличава, че Мартин Ландалусе се е запътил по пътя към върха, окупиран към днешна дата от Карлос Алкарас.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР