Следственият комитет на Русия обяви за междудържавно издирване координатора на

...
Следственият комитет на Русия обяви за междудържавно издирване координатора на
Коментари Харесай

Преследване до дупка! Русия издаде заповед за арест на близък съюзник на Алексей Навални

Следственият комитет на Русия разгласи за междудържавно търсене координатора на районните щабове на Алексей Навални - Леонид Волков. Той е упрекнат в склоняване на малолетни към присъединяване в противозаконните митинги в поддръжка на Навални на 23 януари.

Междудържавната заповед за арест значи, че Леонид Волков може да бъде арестуван единствено на територията на Общността на самостоятелните страни, в която с изключение на Русия членуват Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан и Узбекистан.

Предполага се, че сега Волков се намира в Германия.

В профила си в обществената си мрежа „ Телеграм “ той написа, че не обръща внимание на заповедта за арест и продължава да работи. По думите му формираното против него наказателното произвеждане е явно неуместно.

Законът планува до 3 години отнемане от независимост за закононарушението, в което съветските управляващите упрекват Волков.

Привържениците на Алексей Навални проведоха от началото на годината три митинга в негова поддръжка – на 23 и 31 януари и на 2 февруари, когато опозиционерът беше наказан дейно на близо 3 години затвор. За новините от Москва
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР