Следователите, разследващи най-голямата футболна трагедия за годината, довела до смъртта

...
Следователите, разследващи най-голямата футболна трагедия за годината, довела до смъртта
Коментари Харесай

Обявиха причината за най-голямата футболна трагедия за годината

Следователите, проверяващи най-голямата футболна покруса за годината, довела до гибелта на повече от 130 души в Индонезия, публично разгласи аргументите за смъртоносния случай.

Трагичната обстановка се случи стадион „ Канджурухан “ в град Маланг в Източна Ява по време на дербито сред два от най-популярните тимове в страната - Арема Маланг и Персебая Сурабая.

Министърът на националната сигурност на Индонезия Мохамад Махфуд Махмудин, който управлява следствието, загатна, че сълзотворният газ е водещата причина за ужаса на стадиона.

Той посочи, че специалистите от химическата лаборатория към момента изследват токсичността на потребления газ, само че какъвто и да е резултатът, той не може да „ понижи заключението, че толкоз огромният брой смъртни случаи е породен основно от сълзотворния газ “.

Министър Махмудин сподели, че заключенията и констатациите, в детайли разказани в отчет от 124 страници, към този момент са били връчени на президента на страната.

Индонезийските управляващи и Футболната федерация на страната би трябвало да дават отговор по какъв начин и за какво полицията е употребила сълзотворния газ вътре в стадиона – процедура, която е безусловно неразрешена от ФИФА. При разпитите на служителите на реда е открито, че те не са знаели за това ограничаване.

Сълзотворният газ е бил изстрелван „ безсистемно “ и чиновниците са приложили „ несъразмерни “ ограничения, се споделя още в отчета. Полицията се опита да омаловажи ролята си в нещастието, наблягайки тесните порти на оборудването, както и свръхкапацитета за въпросния мач.

Униформените трансферират виновност и на Лигата на страната, която е била съгласно тях „ небрежна в организирането на подобен рисков мач “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР