Следователи са открили следи от експлозиви при инспекция на газопровода

...
Следователи са открили следи от експлозиви при инспекция на газопровода
Коментари Харесай

ЕП обявява Русия за терористична държава

Следователи са разкрили следи от експлозиви при ревизия на газопровода „ Северен поток “, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на шведската прокуратура.

Разследващите удостоверяват версията за бойкот на газопровода, прецизира Стокхолм.

Миналия месец Дания съобщи, че авансово следствие е посочило, че приключването на природен газ от тръбопроводите е било провокирано от мощна детонация.

Евродепутатите ще гласоподават в сряда проекторезолюция, в която ще обявят Русия, режимът на Владимир Путин и показаните в Думата политически партии за терористични организации. Очаква се това да стане на пленарна сесия в Страсбург. Сред вносителите са и трима  български евродепутати, които показват разнообразни планове – Андрей Ковачев и Александър Йорданов от Европейската национална партия и Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти.

В проекторезолюцията на европейските консерватори и реформисти като причина се показва и присъединяване на чиновници на съветското разузнаване във гърмеж във боен склад в България. Основните претекстове, които всички политически групи показват, са, експанзията в Украйна, дейностите на съветските войски в Сирия и поддръжката за режима в страната, нахлуването в Грузия и редица други.

„ Всички публични органи на Руската федерация, изключително президентът, Министерството на защитата и съветската войска би трябвало да бъдат третирани като терористична организация с всички произлизащи от това последствия. Парламентът приканва Съвета на Европейски Съюз да разгласи съветската войска и нейните производни като групата „ Вагнер “ за организация, забъркана в терористични дейности “, се споделя в най-острия от всички текстове – на Европейските консерватори и реформисти. Те упорстват още Европейския съвет и страните от Европейски Съюз да признаят Русия за терористична страна и да приложат ефикасни ограничения за цялостната й интернационална изолираност посредством преустановяване на съдействието с нея, заледяване на контактите с представителите й и изпъждане на нейните посланици, в това число от интернационалните организации и конгреси.

В текста на Европейската национална партия се упорства в листата на Европейски Съюз на терористичните организации да бъдат включени с изключение на показаните в Думата партии отпред с „ Единна Русия “ на президента Владимир Путин, също и сепаратистките управляващи в Донецката и Луганската национални републики, военната група „ Вагнер “ и разположения в Чечения 141-и профилиран моторизиран полк „ Ахмат Кадиров “.

Все още нямат свои текстове само крайната левица и извънредно дясната група „ Идентичност и народна власт “.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР