Следовател в отдел Следствен при Софийска градска прокуратура (СГП) след

...
Следовател в отдел Следствен при Софийска градска прокуратура (СГП) след
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на управителя на HelpKarma

Следовател в отдел " Следствен " при Софийска градска прокуратура (СГП) след отчет при наблюдаващия прокурор повдигна обвиняване за длъжностно заграбване на шефа и ръководител на управителния съвет на Фондация " HelpKarma " Константин Кръстев.
Още по темата
Предмет на досъдебното произвеждане е следствие на финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от Фондацията.

Проведено е огромно следствие, в границите на което са разпитани десетки очевидци, назначени са данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица, като част от проверките са завършени, от други резултатите към момента се чака да бъдат предоставени на прокуратурата. По стимулирани претенции на СГП съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

По реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП) от Софийски градски съд (СГС) е натрапен запор на парични суми на обща стойност 8 600 000.00 (осем милиона и шестстотин хиляди) лв..

Предстои постановлението за привличане да бъде предявено на обвинения и същият да бъде разпитан в това качество. Обвиняемият има право да дава или да откаже да дава пояснения по обвиняването.

Разследването по случая продължава. Същото се организира от екип от следователи в отдел " Следствен " към Софийска градска прокуратура под управлението и надзора на прокурор в СГП.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР