Следобедният сън веднъж или два пъти седмично намалява наполовина риска

...
Следобедният сън веднъж или два пъти седмично намалява наполовина риска
Коментари Харесай

Следобедната дрямка ни пази от инфаркт и инсулт

Следобедният сън един път или два пъти седмично понижава на половина риска от инфаркт и инсулт, заяви английският в. Mirror.
Продължителността на съня няма значение, само че повече от два пъти седмично не носи спомагателни изгоди за здравето.
Учените от университетската болница в Лозана са стигнали до този извод, откакто са следили 3400 души на възраст от 35 до 75 години в продължение на приблизително 5 години.
Връзката остава даже когато се взимат пред тип фактори като възраст, дълготрайност на съня през нощта, опасности за сърдечносъдовата система като високо кръвно или холестерол, сподели доктор Хауслер от екипа.
За другия риск може да има и друго пояснение. Изглежда хората, които спят следобяд един път или два пъти седмично, са с по-здравословен и по-организиран метод на живот, който им разрешава такава отмора, до момента в който тези, които спят следобяд всеки ден не са изключително здрави, сподели проф. Навид Сатар от университета на Глазгоу.
За положението на сърдечносъдовата система е потребно и придвижването - 150 минути умерено натоварване седмично, и здравословна диета, основаваща се на средиземноморската.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР