Следим всяко число с изключително сериозна загриженост. Виждаме, че голяма

...
Следим всяко число с изключително сериозна загриженост. Виждаме, че голяма
Коментари Харесай

Здравният министър каза защо оглавихме класациите по смъртност и се закани да...

Следим всяко число с извънредно сериозна угриженост. Виждаме, че огромна част от българските жители, които попадат в тази статистика, имат съпътстващи болести. Това сподели пред Българска национална телевизия здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„ България е на водещите места по сърдечносъдови болести. Това значи, че българската нация има съществени здравословни проблеми”, уточни той.

„ Това, което виждаме сега, е това, което може да даде здравната ни система. Всички системи по света се задъхват.

От първия ден, в който съм министър, желаех да се направи разбор за нуждата от решения за застраховане на здравната система. На третия ден издадох заповед, с която да подсигуряваме обезпечеността й.

Имаме болнични кревати, имаме инсталация, имаме задоволително медикаменти, центрове за плазма. Имаме проблем с личния състав ", акцентира министър Ангелов.

„ Затворихме в точния момент. Можехме да го създадем по-рано и искахме да го създадем. Отложихме го във времето, тъй като заболеваемостта в оня миг бе ниска.

„ Ако всеки от нас не осъзнае персоналната си отговорност, няма да стигнем до на никое място ", съобщи той.

Министър Ангелов сподели още, че България има подписан контракт за четири ваксини от четири компании. "Здравето няма цена. Всеки български жител би трябвало да има същия достъп до ваксини, какъвто има и европейският жител.

Твърдо сме решени да надигнем целия запас на страната, с цел да доближи ваксина до всеки един българин, той да бъде в точния момент осведомен, да му бъде обяснено за изгодите от всяка една ваксина и той да вземе осведомено решение”, акцентира министър Ангелов.

За нас е извънредно значимо имунизациите да влязат в страната, когато имат разрешението от Европейската организация по медикаментите.

Започва офанзивата на човечеството против COVID-19. Ще надигнем цялата мощност на страната против вируса. И ще го победим “, акцентира проф. Костадин Ангелов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР