След завръщането си от пътуване много собственици на автомобили се

...
След завръщането си от пътуване много собственици на автомобили се
Коментари Харесай

Как да почистим насекомите от предното стъкло на автомобила - прост и ефективен начин

След завръщането си от пътешестване доста притежатели на коли се сблъскват с казуса с насекомите, залепнали върху капака, стъклото, бронята и решетката на радиатора. Трябва да отидете на автомивката или да я почистите сами, като употребявате литри специфични артикули. Но има и различен способ, употребен от тези, които живеят отвън града и всеки ден се сблъскват с този проблем.

Възможно е да се отмият останалите мушици от купето или стъклото благодарение на елементарна сива глина, която може да се откри във доста водоеми. Струва си да си съберете в задоволително количество, защото ще ви би трябвало огромно количество, с цел да се извърши процедурата по разчистване. Глината би трябвало да се накисне до кремообразно положение и да се нанесе на пласт от 3-4 мм по цялата повърхнина и по-късно да се остави за 10 минути.
 Как да се предпазите от насекомите през лятото Как да се предпазите от насекомите през лятото
Лятото е сезонът на дългите вечери, дните, прекарани измежду природата, и дълго чаканата отпуска. За да не останете с неприятни мемоари след н...

След това би трябвало да я измиете, само че никога не използвайте парцал за това, защото глината е мощен абразив и ще останат драскотини при измиване с парцал. Трябва да се измие с течаща вода, за предпочитане под високо налягане.

Според доста притежатели на коли, елементарната глина се оправя с премахването на следи от инсекти не по-лошо от множеството закупени специфични уреди. Някои следи, несъмнено, може да изискват повтаряне на процедурата, само че главната част може да бъде отстранена от веднъж.

Недостатъците на този способ включват високия риск от надраскване, в случай че не се изплакне колата добре. Също по този начин, ще би трябвало да изразходвате доста вода, защото останалата глина ще образува линии, от които ще бъде доста по-трудно да се отървете по-късно.

Ясно е, че с появяването на лятото, водачите са изправени пред същия проблем - насекомите. Комари, мухи, бръмбари стартират да нападат предното стъкло на колите, до момента в който шофирате, оставяйки петна по него. Как да решим казуса благодарение на спонтанни средства, описаха авто специалистите.

В такива случаи можете сами да извършите ефикасна почистваща течност. За нея ще ви би трябвало:
 Преместете саксиите пред прозорците и хапещите инсекти ще се изпарят Преместете саксиите пред прозорците и хапещите инсекти ще се изпарят
В предишното нашите баби не са разчитали на специфичните репеленти, предопределени за прогонване на комарите. Те не са имали опция да...

·  5 литра топла вода;

·  половин чаша препарат за съдове;

·  половин чаша омекотител;

·  бутилка амоняк или разтвор на амоняк.

Всички изброени съставки би трябвало да се смесят и разклатят, след което да се излее полученият разтвор в резервоара за чистачки. Можете също да нанесете продукта върху стъклото и по-късно да включите чистачките. Отбелязва се, че разликата с елементарната вода е доста забележима: след няколко минути стъклото още веднъж ще бъде чисто и от петната, оставени от инсекти, няма да остане нищо.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР