След затварянето на София и столичните квартали "Факултета" и "Филиповци"

...
След затварянето на София и столичните квартали "Факултета" и "Филиповци"
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски обяви 40 нови случая


След затварянето на София и столичните квартали "Факултета " и "Филиповци " по Великденските празници, когато се чака пика на пандемията, шефът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски афишира последните данни за офанзивата на болестта.

40 са новите случаи, от тях в болница са 16. Общо 865 са случаите. Бебе на 2 месеца е инфектирано в Бургас и дете на 9 години от Паничерево.

Медиците са 69, което е 8% от всички инфектирани. Във Видин е проблематично, тъй като се затвори неврологичното поделение и пациентите се пренасочват към други градове. Пренасочване на медици обаче не е допустимо, защото няма такива. Затова споделих, че е най-опасно изчерпването на медицинския личен състав.

153 са излекувани, от тях 9 са деца.

Починали са 41, като междинната възраст е 64 години.

В Паничерево 14 са инфектираните. 244 са случаите в болница все още. В София към този момент се 510 инфектираните ", заяви загар. Мутафчийски.

"Разделение на жителите на обезпечени и неосигурени не се прави и одобряваме всички жители, които се лекуват гратис. Все още не са изчерпани леглата, само че даже да се изчерпат, ще търсим благоприятни условия и ще одобряваме всички ", разглася ген. Мутафчийски.

"Проблемът не е единствено в Банско, където са претъпкани със софиянци, а и по Черноморието. Това наложи затварянето на София ", сподели ген. Мутафчийски на въпрос на медията ни във връзка сигнал, че над 500 столичани са пристигнали в зимния курорт.

По мотив това дали има огнище в Хасково и проблем с болничното заведение, той заяви, че там има 3-ма аразени медици и се търсят контактните лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР