След задължителната рекултивация на депото за биоотпадъци в село Черганово,

...
След задължителната рекултивация на депото за биоотпадъци в село Черганово,
Коментари Харесай

По изискване на Европейския съюз започва рекултивация на депото за строителни отпадъци до село Шейново

След наложителната рекултивация на депото за биоотпадъци в село Черганово, Община Казанлък стартира работа по Проект „ Рекултивация на общинско хранилище за инертни, строителни боклуци “ от идния понеделник. Проектът е координиран с Регионална инспекция за опазване на околната среда и включва два стадия: Техническа рекултивация на депото и реализация на ново хранилище за неопасни инертни боклуци. Депото за неопасни /инертни строителни боклуци на община Казанлък е ситуирано в землището на с. Шейново, околност „ Голяма Варовита “ и заема повърхност от 34,968 дк. Ще се работи за възобновяване на естествения терен върху обща повърхност 21 дка, които все още, съгласно европейските условия, са нарушен терен.
Междувременно жителите ще могат да депонират строителни боклуци на Претоварната станция (местност Каракос, Черганово) и да поръчват контейнери от Общинското дружество, както и до момента.
 В Казанлък се организира ревю на парфюми и артикули от етерични масла В Казанлък се организира ревю на парфюми и артикули от етерични масла
В Музея на розата бе обещано начало на двудневно парфюмерийно ревю на парфюми и артикули от етерични масла под мотото „ Направ...
Рекултивацията изисква прекъсване на активността на депото. Поради това Община Казанлък обезпечава услугите за жители според Наредба 23, съгласно която всеки звук на човек депониране е безвъзмезден, а над това количество се таксува по наредбата против възнаграждение. Рекултивацията включва действия, които не допускат образуването на нездравословни излъчвания и рискови субстанции, при които се реализира или е вероятен контакт с води или почви. Не се чакат опасности за човешкото здраве.
Строителните действия се лимитират единствено в рамките на парцела.
Строително-монтажните работи включват: Изкоп и пренасяне до 100 м. на хумус; Изкоп и пренасяне до 100 м на строителни боклуци.
Въздействието върху околната среда ще бъде следено посредством система за мониторинг, която обгръща разнообразни характерни действия като контролно-измерителна, аналитична, осведомителна и предупредителна. Не се чака негативно влияние върху околната среда и здравето на локалните поданици.
 Община Казанлък вкарва по-ниски цени на картите за градския превоз Община Казанлък вкарва по-ниски цени на картите за градския превоз
Месечни абонаментни карти за жители: за 1 линия нова цена 20 лева /стара цена – 25 лева./ за всички линии нова цена 25 лева /стар...
След рекултивацията Община Казанлък ще кандидатства с план за разкриване на ново хранилище за строителни боклуци в същата околност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР