След забележителния зрителски успех в България и наградата за най-добър

...
След забележителния зрителски успех в България и наградата за най-добър
Коментари Харесай

ВЪЗВИШЕНИЕ с ексклузивни прожекции в Лондон, Виена и Копенхаген през април

След забележителния зрителски триумф в България и премията за най-хубав балкански филм на 22-рия Международен „ София Филм Фест “, игралният филм на режисьора Виктор Божинов „ Възвишение “ ще бъде показан на публични прожекции в Лондон, Виена и Копенхаген.

Първи, на 8 април, лентата ще видят феновете в Копенхаген. Следва Виена с две събития на 13 и 14 април, където филмът ще бъде показан като част от програмата на фестивала CEE International Film Festival, а най-голяма и блестяща се обрисува да бъде прожекцията в Лондон на 21 април в кино Curzon Mayfair, намиращо се наоколо до Бъкингамския замък. В столицата на Англия се чака да дойде и огромна част от екипа: Виктор Божинов, Антон Бакарски, Иван Дойков, Оксана Шаламанова, Нина Алтъпармакова, както и актьорите Алек Алексиев, Стоян Дойчев и Филип Аврамов.



Повече информация за събитията ще намерите във фейсбук страницата на “Възвишение “.

Предстои да бъдат оповестени и още дати и градове от турнето.

За кино лентата:
„ Възвишение “ е най-гледаният български филм за последните 7 години. Режисиран е от Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредност „ Под прикритие “ и редица други телевизионни планове. Операторската работа е поверена на надарения Антон Бакарски, а музиката към кино лентата е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „ Под прикритие “, както и най–гледаният български игрален филм „ Мисия Лондон “.
Копродуценти на кино лентата са Оксана Шаламанова ( “ОЛ СТАРС ИН”), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова ( “БУЛФИЛМ”), кино студио “Ню Бояна”/”Nu Boyana” и Дрийм Фактори.
Проектът се осъществя и с финансовото подпомагане на ИА „ Национален кино център “, стратегия Евроимаж и е подсилен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по просвета и медии към 43-то Народно заседание.
Филмовият план „ Възвишение “ се базира на едноименния разказ на Милен Русков, който се подрежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 година до момента. Романът получава редица оценки, а през 2014 година печели премията за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). Действието във кино лентата се развива през 1872 година и споделя за Димитър Общи и сподвижниците му, които реализират Арабаконашкия грабеж. Сред тях са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и персонално да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се трансформира в трагикомично премеждие, изпълнено с интриги, измама и изменничества. Постепенно революционният възторг на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – положения толкоз познати и на всеки актуален българин!

Сценаристи на кино лентата са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и създател на разговорите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР