След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки

...
След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки
Коментари Харесай

И в Троян протестират срещу ромско гето, има заплаха 100 000 роми да идат пред МС

След Войводиново, митинг и в Троян – поради противозаконни постройки и същинско ромско гето в града. Това е неолитно населено място, от 40 години е по този начин, настояват събрали се на митинг хора.
Протестиращите са безапелационни – общината не желае да се занимава. И споделят, че по време на избори гетото се усилва, а след това понижава. Нашите наблюдения са за 50-60 души непрекъснато пребиваващи, живеят дружно със животните си в тези къщи, сподели един от протестиращите пред Нова телевизия.
Разработен е механически проект, от предходната година, който е наведен в деяние. Освободихме частните парцели, където имаше " икономически постройки ", обявиха от Община Троян. Втората част от проекта била жителите на гетото да си купят парцели. Трима братя към този момент поискали да си купят земи. Освен това щяло да има " чекиране на коне " – за това имало сигнал отпреди над една година.
Същевременно Ачо Йорданов, водач на съдружие " Единство " в Хасково, разяснява обвиняванията на депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, че се бил снимал с портрет на Ататюрк. Бях на посещаване в Турция, посочи той и отхвърли, че има близки връзки с Комисията за отбрана на дискриминирането (КЗД). Той бил на семинар с други неправителствени организации, проведен от КЗД. Йорданов попита и каква работа има във Войводиново - да основава етническо напрежение, като споделя, че всички роми в България са нагли. И сподели фотография на Каракачанов с роми от Плевен, отпреди година - година и половина, а в този момент назовава същите роми " нагли ".
Припомняме, че през днешния ден (14 януари), от 14:00 часа има митинг пред Министерския съвет с искане за оставката на Красимир Каракачанов. Йорданов се закани, че в случай че водачът на Вътрешна македонска революционна организация не си даде оставката, ще се съберат 100 000 роми още веднъж пред Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР