След внесен в обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Велико

...
След внесен в обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Велико
Коментари Харесай

Затвор за мъж, отглеждал и притежавал марихуана за над 291 000 лв.

След импортиран в обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Велико Търново и реализирано в правосъдно съвещание съглашение осъдиха мъж за държане на опиати в изключително огромни размери. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново. Осъден е на три години отнемане от независимост с три години изпитателен период.

Б. К. е приет за отговорен и е наказан за това, че на 09 ноември 2017 година, в с. Джулюница, общ. Лясковец, без съответно позволение по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, държал за разпространяване високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) с общо тегло 48 604 грама на стойност 291 624 лева, открито с химическа експертиза, като държаното наркотичното вещество е в изключително огромни размери.

Обвиняемият решил около селско-стопанска активност да отглежда и марихуана. Конопените растения засадил в местности сред няколко села, като ги поливал и торял, а след това – прибирал и сушил. Готовата марихуана обвиненият държал в дома си в с. Джулюница, като в няколко случая през 2017 година той давал на друго лице разнообразни количества от нея за продажба, а след това получавал парите от реализацията.

По получен действен сигнал до правораздавателните органи на 09 ноември 2017 година било осъществено претършуване в жилището на обвинения, при което е открит опиата.

Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР