След виртуалната пауза, причинена от COVID миналата година, най-големият в

...
След виртуалната пауза, причинена от COVID миналата година, най-големият в
Коментари Харесай

Във Франкфурт започва най-големият панаир на книгата в света

След " виртуалната пауза ", породена от Коронавирус предходната година, най-големият в света започва 73-тото си издание във Франкфурт.  С 2 000 издатели от 80 страни, които показват своите книги, панаирът ще посреща търговци и предприемачи, до момента в който не отвори порти за гости през уикенда, само че единствено за тези, които са имунизирани, възобновени от Коронавирус или показват негативен тест. Броят на посетителите ще бъде стеснен до 25 000 души дневно, осведоми Евронюз, представен от БГНЕС.

През 4-те дни са планувани 1400 събития, на които повече от 300 създатели ще показват своите книги или ще разискват обществени въпроси. Но в съпоставяне със 7450-те изложители от 104 страни, които пристигнаха във Франкфурт през 2019 година, панаирът надалеч не е " връщане към бизнеса ".
 10 цитата от книги, които ще ви накарат да желаете да ги прочетете! 10 цитата от книги, които ще ви накарат да желаете да ги прочетете!
Някои хора четат резюметата на книгите, други рецензиите за тях, трети търсят отзиви от читатели. А четвърти имат потребност от един мощен и...

" Кризата сподели какъв брой крепко е закотвена книгата в обществото ", съобщи Карин Шмидт-Фридерихс, ръководител на Германската асоциация на издателите и книготърговците, на церемонията по откриването. " С голям ангажимент и доста творчество, само че на първо място с огромен триумф, книжарниците продължиха да продават книги макар затворените порти ", добави тя. 

Времената на рецесия могат да доведат до огромни житейски въпроси, ето за какво Франкфуртският панаир на книгата избра тематиката: „ Как желаеме да живеем? “ Директорът на събитието Юрген Боос съобщи: " Задаваме си този въпрос предвид на притеснителното огрубяване на връзките ни един с различен. Привидно непреодолимото разделяне в нашето общество. "

Книгите обаче могат да построяват мостове. Например с Канада, която е почетен посетител тази година. Шанс за страната да разпространява своята литература е впечатляваща апаратура в западногерманския град. Под мотото " re:connect " най-големият панаир на книгата в света ще се организира от 20 до 24 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР