След винила и поликарбонатът се завръща в света на “физическата”

...
Коментари Харесай

Скок в продажбите на музикални CD за първи път от 2004 г.


След винила и поликарбонатът се завръща в света на “физическата” музика (снимка: CC0 Public Domain)

Не единствено виниловите плочи се „ завърнаха “ напоследък: продажбите на компактдискове се радват на годишен растеж за първи път от 2004 година насам, съгласно годишния отчет за продажбите на Американската асоциация на звукозаписната промишленост. Като се има поради съчетанието на двете трендове, общите продажби на „ физическа “ музика нарастват за първи път от 1996 година, означи организацията.

Това е забавно събитие, като се има поради, че през последните няколко години най-използваната форма на слушане на музика е стриймингът. Но фактът, че „ физическата “ музика се радва на възобновление е трайна наклонност и тя не може да се преглежда като мимолетна мода, подклаждана от „ хардкор колекционери “, написа.

Тенденцията е добра вест за магазините за музикални звукозаписи. Собственикът на един подобен магазин, Дойл Дейвис от „ Grimey’s “ в Съединени американски щати, споделя, че „ винилът към момента е крал “, само че в това време продажбите на CD „ си държат соето “.

Според него, мощни продажби на компактдискове са налице при нови албуми, изключително когато има закъснение на издаването на винил. „ Наистина мисля, че става дума за младежи, които откриват, че харесват физическите копия на музика в цифровата епоха “, споделя Дейвис.

Без подозрение наклонността има своя лек привкус на ретро-забавление: CD беше водещият формат в музикалната промишленост през 90-те години, като годишните продажби доближиха достигайки 13,2 милиарда $ (по данни от 2000 година

„ Мисля си, че цялото това нещо е ужасно “, споделя още Дейвис. „ Това приказва за здравето и цялостното завръщане на физическите медии като цяло. “
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР