След възражения на асоциацията за дрехи втора употреба, че евентуален

...
След възражения на асоциацията за дрехи втора употреба, че евентуален
Коментари Харесай

Премиерът успокои вносителите на дрехи втора употреба

След възражения на асоциацията за облекла втора ръка, че възможен мораториум върху вноса на отпадъци ще попречи на бизнеса им, министър председателят Бойко Борисов успокои, че не става въпрос за импорт на облекла.

„ Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен, и мисля, че всички би трябвало да приветстват дейностите на полицията, министерствата, прокуратурата, това да бъде разрушено. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация и за този проблем. Няма по какъв начин, сега съм разпоредил, криминалистите изземват пепелината от ТЕЦ-овете, тъй че в случай че някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили “, сподели министър председателят на днешната среща в Министерския съвет за търсене на решение за водната рецесия в Перник.

Преди два дни министър председателят Бойко Борисов изиска да се направи инспекция и да се спрат всички ВЕЦ-ове, които употребяват питейна вода, и да бъде натрапен краткотраен мораториум върху вноса на отпадък в страната. На последното държавно съвещание той раздаде задания на трима министри - районният Петя Аврамова, енергийният Теменужка Петкова и на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

"До другата сряда още две задания давам. Първата - импорт и експорт на отпадък, има брюкселски наставления, да се види какъв мораториум можем да сложим краткотрайно с цел да сме сигурни, че това, което е писано в документите, влиза у нас ", сподели Борисов.

И втората задача: "Всички ВЕЦ-ове, които употребяват питейна вода, преди всичко питейната вода, на второ - производството на ток. Много е значимо за енергетиката, водната сила е най-изгодна, само че не може да е за сметка на питейната вода ", изясни министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР