След ваксинация срещу COVID-19, пациентите не са защитени и всички

...
След ваксинация срещу COVID-19, пациентите не са защитени и всички
Коментари Харесай

Проф. Ивона Даскалова: След ваксинация пациентите не са защитени, а трябва да се пазят

След имунизация против COVID-19, пациентите не са предпазени и всички процеси на бранене би трябвало да се съблюдават. Пациентите би трябвало да знаят, че би трябвало да се пазят от заразяване и не са съхранени. За това прикани проф. доктор Ивона Даскалова, шеф на клиниката по „ Ендокринологията и заболяванията по обмяната “ във ВМА в утринния блок на Нова телевизия.
„ Продължавайте да се пазите и спазвайте прецизно ограниченията. Не сте съхранени, а в противен случай след първата и втората инжекция би трябвало да спазвате всички ограничения за сигурност. Пазете се, пазете се, недейте да се събирайте на групи, ще пристигна и това време, ще се върнем още веднъж към щастливите дни, в които се събирахме с другари “, акцентира проф. Даскалова.
 Проф. Асен Балтов: Ваксинационният проект ще бъде на 100% надвишаващ Проф. Асен Балтов: Ваксинационният проект ще бъде на 100% надвишаващ
Благодарение на сериозните старания на премиера Бойко Борисов, непрекъснатите диалози, ходенето в Европейския съюз и кандидатстването за п...
Тя изясни, че в последния месец в клиниката по Ендокринология имат доста случаи на приети в болница заболели и в доста тежко положение. Болните с ковид постоянно са били съществено заболели, предизвести проф. Даскалова и добави, че при първата вълна забелязала, че има заболели, които нямат никакви данни, че са боледували от захарен диабет.
На медиците от ВМА им би трябвало още малко време да открият дали тъкмо вируса е повода за нарушаванията на глюкозния метаболизъм. Дали обаче COVID-19 отключва диабетът при деца, това към този момент би трябвало да го кажат самите педиатри. Ваксините не са нездравословни за хората с диабет. Ще се имунизираме с това, с което разполагаме, безапелационна бе проф. Даскалова.
Много значимо е лекуването на пациентите да стартира рано, всички пациенти, които отсрочват лекуването си, прекарват болестта доста по-тежко, предизвести тя. Важен е изходът, човек да оживее и да бъде изписан съхранен, добави проф. Даскалова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР