След утихването на скандала с руския патриарх Кирил, потърсихме за

...
След утихването на скандала с руския патриарх Кирил, потърсихме за
Коментари Харесай

Димитър Байрактаров: Щях да повярвам в смелостта на В. Симеонов, ако бе защитил правата на работилите в КОМИ !

След утихването на абсурда с съветския патриарх Кирил, потърсихме за коментар депутата от 43-то Народно заседание Димитър Байрактаров.

Би Нюз: Г-н Байрактаров, Вие сте учил и живял много години в Русия. В същото време сте от дребното хора, които познавате сносно водачите на Обединени патриоти. Какъв е Вашият коментар от абсурда, който се разгоря с патриарх Кирил?

Д. Байрактаров: От кавги никой няма изгода! Особено България! Тъжно е, когато подобен скандал е сякаш с родолюбив привкус, а в това време не се пазят нашите ползи.

Б. Н.: Да не желаете да кажете, че Валери Симеонов пази непознати ползи в този скандал?

Д. Б.: Искам да кажа и го наблягам, че Валери Симеонов представяйки се за огромен родолюбец, не отбрани българските ползи.

Б. Н.: Това, което твърдите не е ли пресилено? И по какъв начин ще докажете изказванието си?

Д. Б.: Не единствено, че не е пресилено, дори доста меко се показвам! Да пропуснеш подобен златен късмет да защитиш интереса на стотици хиляди българи, е меко казано анти-българска проява на държание. Ето ви и най-лесното доказателство на изказванието ми. В някогашния Съюз на съветските социалистически републики са работили стотици хиляди български жители, единствено в КОМИ - АССР са работили над 300000 (триста хиляди) български жители. Според подписаното през 2009 година съглашение сред България и Русия огромна част от тези хора имат право да получат съветска пенсия. За страдание към този момент девет години това съглашение не се съблюдава. Този въпрос е поставян неведнъж от мен в Народното събрание. Русия знае, че ги дължи тези пенсии на българските жители, само че виждайки, че няма политици, които да защитят българския интерес си трае.

Б. Н.: Искате да кажете, че визитата на съветския патриарх бе най-удобният миг да се повдигне за следващ път този въпрос?

Д. Б: Да, това бе златен късмет за стотици хиляди български жители да се сложи този толкоз значим за тях въпрос. Да им бъде предпазено правото да си получат заработената в Русия пенсия. Щях да допускам в смелостта на ВалериСимеонов, в случай че бе защитил правата на работилите в КОМИ, в Тюмен, Архангелск, Стари Оскол и в цяла Русия! Щях да им смъква шапка, в случай че тримата Валери, Волен и Красимир се бяха срещнали с съветския патриарх и с изкусен звук го бяха срещнали с този сериозен за нас проблем.

Б.Н.: Тук не би трябвало ли да търсим виновност и в българското външно министерство, в съветниците на президента, които биха му дали доста мощен коз при диалога с патриарх Кирил?

Д.Б.: Разбира се. Аз бях слисан, че българските политици не се възползваха от този златен късмет! Ето такива моменти демонстрират васалското държание на нашите политици.Не е нужно да се зъбиш и обиждаш госта си! Важно е да защитиш интереса на народа си и на страната си!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР