След целия шум, който се вдигна покрай расисткия скандал от

...
След целия шум, който се вдигна покрай расисткия скандал от
Коментари Харесай

Верният ход за националния отбор се казва Станислав Генчев

След целия звук, който се подвигна около расисткия скандал от мача с Англия и оставките в БФС, остана да се реши един извънредно значим въпрос - кой ще застане отпред на националния тим в този внимателен миг. Има късмет за класиране на Евро 2020, който минава през плейофите в Лигата на нациите и който би трябвало да бъде преследван непременно. Очаква се в най-близко време Йордан Лечков да дефинира новия селекционер на България, пред който дилемите ще бъдат две: да употребява идните срещи с Хаити и Чехия за инспекции и да накара футболистите да се раздадат оптимално през март в Лигата.
 Изпълком и конференция на БФС @@@

Кой е най-правилният избор за старши треньор на " А " тима - това е въпросът! Естествено, в пространството започнаха да се изреждат имена: този, оня, трети, пети. Анализът в тази екстренна обстановка демонстрира, че правилният ход се споделя Станислав Генчев. По няколко аргументи.

Първо, младият експерт познава чудесно кухнята в настоящия националния отбор, което е изключително значимо при дадените условия. Ако нямахме плейоф, който да води към Евро 2020, щеше да е друго, само че към днешна дата преимуществото на Генчев да е в тима от половин година е прекомерно значимо. На всичко от горната страна времето до решаващите борби в Лигата на нациите е доста малко. Двата оставащи есенни дуела, които би трябвало да се употребяват за генерална подготовка, чукат на вратата, а по-късно идва времето на новогодишните празници и зимните лагери в клубния футбол. Така националният селекционер, който да е той, ще е извънредно стеснен откъм време в работния развой до март.
 България - Англия @@@

На второ място би трябвало да отбележим, че Станислав Генчев е на " ти " с всички национални състезатели, множеството от които играят в efbet лига. Това също е от голяма важност, тъй като експерти като Станимир Стоилов и Стойчо Младенов са се откъснали от дълго време от родния футболен шампионат и родната реалност. А както казахме, времето не работи в интерес на бъдещия селекционер, на фона на отворилата се опция за класиране.
 Лудогорец - ЦСКА (Москва) @@@

Стойността на наставника на Лудогорец в вероятността да води " лъвовете " до пролетта се покачва и от моментния интервал. Станислав Генчев прави възторг с " орлите " в Лига Европа, където българският първенец натрупа точки и престиж с безапелационни победи над грандовете на Русия и Унгария - ЦСКА (Москва) и Ференцварош. Няма различен наш експерт, който сега да може да се похвали с това. Очевидно Лудогорец възвърна настроението в играта си, каквото липсваше при започване на сезона при предходния треньор, и това се дължи на работата на Генчев. А в това, че е мъчно да се работи в съблекалня с толкоз звезди, през годините в Разград се убедиха Стойчо Стоев, Димитър Димитров, Ивайло Петев, Антони Здравков. Не бива да забравяме и работата на Станислав Генчев през предишния сезон в Етър, където също свърши отлична работа като дясна ръка на Красимир Балъков - " болярите " бяха на крачка от класиране за евротурнирите. Нещо, което не им се е случвало от съвсем 30 години.
 Етър - ЦСКА-София @@@

Наред с всичко казано дотук, би трябвало да отбележим, че Генчев в никакъв случай до момента не е бягал от отговорност - нито в Етър, нито в Лудогорец. Бившият полузащитник не трепна, когато трябваше да поеме " орлите ", броени дни преди реванша с Марибор в плейофите от ЛЕ. Наред с европейските мачове на първенците, младият експерт остана предан към Балъков и продължи да му асистира в националния отбор, където обстановката не е по никакъв начин лека. Някои пък припомниха по какъв начин в края на 1999 година Димитър Димитров заряза " А " тима, с цел да театралничи с шалчето на Левски, което пък накара Батето да потърси от Наско Сираков отплата за " бягството " на експерта в размер на цифра с пет нули. Уви, престоят на Херо на " Герена " продължи единствено няколко месеца.
 Националите отпътуваха за Прага @@@

Ще се намерят и такива, които ще попитат до каква степен би било подходящо Генчев да води по едно и също време клубен и народен тим. Ние обаче няма да открием топлата вода - това е правено към този момент от митове в треньорската специалност като Ринус Михелс, сър Алекс Фъргюсън, Гуус Хидинк, Фатих Терим, Рудолф Витлачил и други Близостта на Станислав Генчев до тима и напредъка му в треньорския поминък през последните 12 месеца го вършат най-правилният избор за старши треньор на " трикольорите " за двете идни инспекции и баражите за Евро 2020.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР