След трагедията с македонски туристи на магистрала Струма, оцелели и

...
След трагедията с македонски туристи на магистрала Струма, оцелели и
Коментари Харесай

Близки на загиналите в изгорелия автобус на Струма: Изчезнали са злато и бижута за хиляди евро

След нещастието с македонски туристи на автомагистрала " Струма ", оживели и родственици на починалите настояха пред районния съд в Перник за редом следствие на аргументите за злополуката. Близки на починалите търсят още информация за злато и бижута за хиляди евро останали измежду отломките.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 142
Близо два месеца след жестоката покруса на автомагистрала " Струма ", част от оживелите още веднъж се връщат в България.

Братът на Кямуран живее втори живот. Вече е възобновен физически, само че не и душевен. Откакто се е завърнал вкъщи е спрял да приказва, съобщи Българска национална телевизия.

" Психически не е добре. Два месеца е до мене. Пазя го. Имаме и други, които не са добре душевен. Не могат да приказват. Само повтарят едно и също - " не знам ", " не знам ". Какво да ти кажа. По-голяма злополука няма на света ", споделя Кямуран Паязитовски пред националната телевизия.

Почерните фамилии към момента чакат избавените движимости на своите близки. Те са върнати от българското разследване в Северна Македония, само че процедурата по различаване към момента не е почнала.

" Снаха ми, имам и доказателства, че при пътуването е имала украшения за 7 000 евро. Златото не гори. Може да е станало на топка. Нашите управляващи да кажат имаме злато, или читави куфари, или пари ", добавя Кямуран Паязитовски.

Оцелели и родини на починалите упорстват още и за редом следствие на аргументите за нещастието, друго от наказателното произвеждане формирано от прокуратурата. Делото за застраховане на доказателствата е заведено пред райония съд в Перник.

Много елементарно е да кажеш водача умрял. Никому нищо. Това е единствено за нас, някой да се избави, за това водачът е отговорен, сподели Кямуран Паязитовски.

По делото в Перник специалисти още веднъж ще изследват пътната настилка, виражите, маркировката и каква е била поддръжката.

АПИ доста скоростно и в период стартира да ремонтира неща, които са били разрушени от злополуката, само че стартира и смяна на някои елементи по пътя, които нямат недостатъци от злополуката. Така че по това, което е ремонтирано ние най-много ще търсим възможни дефекти, които са в директна причинно-следствена връзка с настъпилия случай, сподели юрист Николай Димитров.

От Националното разследване дефинираха още през декември като водеща версия за злополуката несъобразена с пътните условия скорост и обявиха, че пътната настилка е отговаряла на условията.

Фаталната права от автомагистрала " Струма " към този момент наподобява по друг метод. Зоната за отдих е отделена с буфер, сложена е нова мантинела и маркировка. Въпреки това пътни специалисти не престават да виждат дефекти като да вземем за пример размера на болтовете, с които е захваната мантинелата.

Ако се откри, че водачът е единственият отговорен, тогава наказателното произвеждане ще бъде прекъснато. Близките на починалите ще имат право на искания по застраховката на водача. Претенциите ще бъдат предявени в България, където лимитите са европейски и са съвсем 20 пъти по-големи от тези в Северна Македония.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 142  Директорът на СЗО по изключителните здравни обстановки: Нито един вирус не е добре пристигнал! Директорът на СЗО по изключителните здравни обстановки: Нито един вирус не е добре пристигнал!  Отнеха лиценза на компанията, превозвала хората в автобуса-ковчег Отнеха лиценза на компанията, превозвала хората в автобуса-ковчег  Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка

Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР