След тийзъра от средата на януари, днес китайската компания Oppo

...
След тийзъра от средата на януари, днес китайската компания Oppo
Коментари Харесай

Тази пролет се очаква анонсът на нов смартфон на Oppo с 10х оптично увеличение

След тийзъра от средата на януари, през днешния ден китайската компания Oppo показа нов оптичен модул, който ще се употребява в някои от идващите смарт телефони на компанията. Най-харакераната специфичност на новия модул е опцията за 10х оптично нарастване без загуба на качеството. Системата се състои от съществена камера с резолюция с 48 МР, един 120 градусов свръхширокоъгълен обектив и телефото камера. Ексвивалентното фокусно разстояние варира от 16 до 160 мм, което дава до 10х оптично нарастване.



Според слуховете, основната камера и телефото обективът ще имат оптична стабилизация на изображението. Oppo добавя, че технологията за стабилизиране е усъвършенствана и дава опция за реализиране на акуратност до 0,001445 градуса (73% по-висока акуратност от предходната оптична система за стабилизация). Oppo се гордее с обстоятелството, че всичко е побрано в един общ модул с едвам 6,76 мм дебелина, като механизмите за автоматизирано фокусиране на горните две камери са обединени. Малките размери на модула значат, че компанията ще може да употребява свободното пространство за слагането на 3,5 милиметрово гнездо или NFC. Новата тройна камера ще се употребява в смарт телефон, който би трябвало да излезе през второто тримесечие на 2019-та година.



На същото събитие Oppo показа и своя план за 5G смарт телефон, основан на SoC Snapdragon 855. Компанията заяви, че в този момент си партнира с операторите Swisscom, Telstra, Optus и SingTel, с цел да вкара 5G услугите. Засега не се знае по кое време ще стартират продажбите на това мобилно устройство. Oppo не сподели и дали телефонът ще употребява новата тройна камера. Възможно е да научим повече на MWC 2019.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР