След тестове в Демократична република Конго (ДРК) беше открито ефективно

...
След тестове в Демократична република Конго (ДРК) беше открито ефективно
Коментари Харесай

Откриха ефективно лечение за Ебола

След проби в Демократична република Конго (ДРК) беше намерено дейно лекуване на хеморагичната тресчица Ебола, написа вестник Гардиън.
Учени споделят, че ебола към този момент не може да се дефинира като нелечимо заболяване, откакто резултатите от лекуването са доста обнадеждаващи.
Считаните до момента за най-ефективни препарати за битка със болестта ЗиМап и Ремдесивир към този момент не се употребяват, откакто третирането са два типа моноклонални антитела посочили доста по-добри резултати.
Процентът на оживели пациенти се повишил доста и всички екипи, борещи се с ебола в Африка към този момент са снабдени с новите медикаменти.
"Вече не може да се каже, че ебола е нелечима. Напредъкът ще избави хиляди животи. ", сподели професор Жан-Жак Миембе от Националният биомедицински проучвателен институт на ДРК.
Според специалистите, най-голямата спънка пред лекуването на ебола към този момент е нежеланието на заболелите да се подложат на лечението.
То се натрупало, откакто години наред фамилиите на болните виждали, че роднините им отиват в медицинските центрове и в никакъв случай не се връщат.
"Сега 90 % от хората ще излизат от центровете изцяло излекувани. Това ще стартира да гради доверието в нас. ", споделя професор Миембе.
Учените предизвестяват, че новите медикаменти са доста ефикасни единствено когато лекуването стартира в ранна фаза на заболяването.
Тогава лекуване с моноклоналните антитела в препарата 114 на компанията Риджбек давало смъртност от 11 %, а лекуването с сходен препарат, направен от Регенерон, давало смъртност от едвам 6 %.
Когато лекуването започнело в по-късна фаза, обаче, тези проценти скачали доста, надлежно до 29% за продукта на Регенерон и 34% за препарата 114.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР