След тежко боледуване, на 44-годишна възраст, почина д-р Анка Бистриан

...
След тежко боледуване, на 44-годишна възраст, почина д-р Анка Бистриан
Коментари Харесай

Скръбна вест: Отиде си след тежко боледуване д-р Анка Бистриан

След тежко боледуване, на 44-годишна възраст, умря доктор Анка Бистриан – експерт в Клиниката по детско-юношеска психиатрия „ Св. Никола “ на УМБАЛ „ Александровска “.

„ Тя бе отдадена до последния миг на работата си, съзнателен и виновен доктор, надълбоко почитан човек и учител, с висок престиж и публичен морал. Ще я запомним с нейната одушевеност, ерудираност, позитивизъм и усърдие “, написаха за нея сътрудниците й от Александровска болница.

Д-р Бистриан бе измежду лекторите на юбилейното ни, 10-то издание на Форум бременност и детско здраве, през април 2019 година в София. Ще я запомним с изключителната й експертиза, внимателно отношение и отдаденост към дребните пациенти.

Д-р Анка Бистриан бе детски психиатър с експертиза в региона на детското психологично здраве. Професионалните ѝ ползи бяха ориентирани към доста ранното детско развиване, процеса на обвързаност и оформянето на идентитета и личността, и към ранната диагностика на невроразвитийните разстройства.

Завършва медицина в Медицински университет, Плевен през 2001 година В продължение на 6 години работи като доктор в Държавна психиатрична болница, където придобива компетентност психиатрия. През 2007 година се причислява към екипа на Клиниката по детска психиатрия „ Св. Никола “ на УМБАЛ Александровска и 2011 година придобива компетентност детска психиатрия.

Участва в интернационалните профилирани образования и семинари, проведени от европейската (ESCAP) и международната (IACAPAP) асоциации по детско-юношеска психиатрия и обвързваните специалности в Истанбул, Венеция, Вилнюс, Париж.

От 2015 година взе участие в образованието на студентите по медицина като помощник към Катедрата по психиатрия и здравна логика на психиката на Медицински университет - София. От 2018 година бе ръководител на Българската асоциация по детско-юношеска психиатрия и обвързваните специалности.

Поклон пред светлата й памет!

Поклонението ще се състои в сряда – 7 август, от 14 часа, в църквата „ Успение Богородично “ (на пл. Ручей).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР