След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които

...
След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които
Коментари Харесай

Зимбабве отваря границите си за туристи от 1 октомври

След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които обичат сафари турове до национални паркове и деен туризъм, ще се появи друга забавна дестинация. От 1 октомври Зимбабве отваря границите си за туристи.

Екзотичната туристическа дестинация Зимбабве затвори границите си и наложи възбрана за интернационалните полети заради пандемията от ковид през март 2020 година

Вътрешният въздушен трафик беше обновен от 10 септември, а от 1 октомври страната възобновява интернационалния въздушен трафик и приемането на задгранични туристи.

От тази дата всички дейни типове туризъм още веднъж ще бъдат позволени в Зимбабве - сафари обиколки, водни и хеликоптерни екскурзии, цикли, бънджи скокове и други Туристическият бранш ще действа изцяло свободно, оповестиха от Министерството на околната среда, климата, туризма и хотелиерството на Зимбабве.

Всички задгранични туристи, на които ще бъде позволено да влизат в страната от 1 октомври, ще би трябвало да показват документ на британски език с негативен тест за ковид COVID-19 при влизане. Тестът би трябвало да се направи в лаборатория, акредитирана от страната на тръгване, не по-рано от 48 часа преди отпътуването.

Според туроператорите, участващи в турове до екзотични задгранични дестинации, макар че Зимбабве е много скъпа, характерна и нишова дестинация, допустимо е известно повишение на интереса към нея.

Зимбабве е отлична, само че не евтина дестинация за деен и учебен туризъм. Тук е известен рафтингът по река Замбези, както и най-интересните национални паркове: водопадите Виктория, народен парк Хванге, народен парк Матобо. Най-популярните паркове измежду туристите са водопадите Хванге и Виктория.

„ Зимбабве е дестинация за туристи, които към този момент са виждали доста страни, влюбени в африканската природа. Всички пътувания до тази страна преди пандемията са бяха единствено самостоятелни, при постоянни полети “, изяснява туроператор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР