След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха

...
След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха
Коментари Харесай

Ресторантьорите обявиха гражданско неподчинение срещу новите ковид мерки

След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха разисквани новите анти коронавирус ограничения в София, беше взето единомислещо решение – протест на заповедта, ограничаваща работата им.

Собствениците на нощни заведения оповестиха, че ще работят протестно и са подготвени даже да излязат на жълтите павета, в случай че настояванията им не бъдат чути. Те упорстват за ясна дата, в която рестриктивните мерки за работата им ще отпаднат. Категорични са, че няма да съблюдават нито едно ограничаване, което не важи и за останалите сфери.

„ Стратегия за развиване на този отрасъл няма в тези сложни години, по тази причина няма да съблюдаваме ограничаването от 22 часа. Всички нощни заведения ще работят и след 22 часа, освен в София, за всички градове, където важи такава заповед. Това е безумно, в случай че нашият личен състав към този момент е имунизиран и се влиза със зелен документ. Това е нов удар върху имунизацията. Ние убедихме нашите чиновници да се имунизират, в този момент те ни питат за какво единствено нас ни затварят, в случай че други, които не са имунизирани, си вървят на работа “, обявиха от сектора след среща със здравните управляващи.

Те обясниха, че към този момент са имали среща и със здравния министър Асена Сербезова, на която са декларирали несъгласието си с това, че ограничаването, което се постанова, не е еднообразно за всички – изключително за държавната администрация.

„ Когато страната реши да ограничи или затвори нещо, тя би трябвало да има съответен проект за обезщетения. Ние не работим, протестираме в нашите заведения – добродушно, на нашите работни места. Готови сме да протестираме и на жълтите павета. Ще заведем искове за нанесени вреди, пропуснати изгоди и уронване на престижа, тъй като това набеждаване на нощните заведения, че при тях има проблем с вируса, ни уронва престижа “, стана ясно още от думите на Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България и Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

„ Ние сме от най-сертифицираните и имунизираните среди, единствено на нас се постановат ограничавания. Не може единствено на една част от бранша да се постановат ограничавания “, показаха още представителите на нощните заведения.

От сектора обявиха, че завеждат искове против тези заповеди, защото, по думите им, те са дискриминационни, защото се концентрират единствено върху един отрасъл. Никъде нищо друго не е лимитирано, подчертаха те.

„ Хората се събират и по улиците, в градския превоз, в учебните заведения и по офисите. Ако влизаха толкоз хора при нас, колкото в градския превоз, щяхме да сме доста добре, само че не се пълнят толкоз заведенията, за наше страдание “, споделиха още представителите на сектора.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР