След среброто в отборния гигантски слалом на сноуборд, днес Андреа

...
След среброто в отборния гигантски слалом на сноуборд, днес Андреа
Коментари Харесай

Андреа Коцинова пета на бордъркрос от Зимния олимпийски фестивал в Италия

След среброто в отборния великански слалом на сноуборд, през днешния ден Андреа Коцинова отвоюва пето място в бордъркроса от Олимпийския юношески европейски фестивал в Италия. 16-годишната Коцинова влезе с пето време в директните елиминации, а Яна Тумбева с 11-то. Коцинова завоюва своята четвъртфинална серия, само че Тумбева с трето място отпадна. На полуфиналите Коцинова приключи четвърта, това й отреди място в дребния край, където безапелационно бе най-бърза и си обезпечи петото място в крайното кланиране. Шампионка стана французойката Фелисие Лайхт.

Андреа Коцинова е представителка на клуб „ Блейд “, където в последните 7 години тренира при Виктор Жеков, татко на международната звезда в този спорт Александра Жекова. На младежките олимпийски фестивали на БОК в Осогово Коцинова има извоювани два златни, два сребърни и един бронзов медала.

При момчетата в бордъркроса Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе непосредствено на ¼-финал, до момента в който Мартин Костов бе 14-и и мина сполучливо през осминафиналите, само че по-късно отпадна в борбата за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се касира за полуфиналите. Тилата сграбчи Ахил Лельо от Франция.

В алпийските ски Бояна Радева се подреди 34-та на слалом, внучката на Боян Радев бе 41-ва в първия манш. Другата ни представителка Елена Стоилова не приключи първото втурване.

В същата дисциплинираност при момчетата Борислав Хаджистоянов бе 19-и, а Атанас Петров 44-ти след първия манш, само че и двамата не приключиха във втория. На великански слалом Радева не започва, а Елена Стоилова приключи 45, откакто бе 53-а в първия манш. Титлата сграбчи Лудовика Риги от Италия.

В квалификациите на сноуборд слоупстайл Кристиян Крумов се подреди на 16-о място с най-хубава оценка 35.5, а единствено най-хубавите 10 се класираха за финалите на следващия ден.

В биатлона на 12.5 км самостоятелно Веселин Белчински стартира нерешително с 2 пропуща на първа пукотевица и 3 на втора, само че след безгрешни трета и четвърта стрелби се класира на 44-то място. Другият ни представител Герги Наумов остана 62-ри (8), първенец е словенецът Павел Трожер. При девойките на 10 км самостоятелно Йорданка Йончева е 51-ва със 7 пропуща, а Ирина Георгиева не приключи. По-рано на фестивала в спринтовия биатлон на 6 км Йорданка Йончева се класира 49-а с по една неточност на всяка от двете стрелби, а Ирина Георгиева остана 55-а с общо 7 пропуща на рубежа.

В ски-бягането на 5 км свободен жанр Ивайла Василева се класира 60-а, на 4.41 мин. от шампионката Марго Тирло от Франция. В квалификациите на спринт типичен жанр Дани Чолаков се подреди 46-и, а Даниела Йорданова - 56-а и по този начин двамата не откриха място измежду четвъртфиналистите.

Във фигурното пързаляне с 37.17 т. Киара Христова заема 22-ро място след къса стратегия, волната е на следващия ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР