След справка със страницата на Световната организация по здравеопазване на

...
След справка със страницата на Световната организация по здравеопазване на
Коментари Харесай

Порожанов: Първият доклад на БАБХ за чумата по овцете не е реален, вече е коригиран

След информация със страницата на Световната организация по опазване на здравето на животните /World Organisation for Animal Health /OIE// от 19 септември т.г. за епизоотичната конюнктура констатирахме, че изнесените все още данни съответстват с действителната конюнктура, а точно - няма умъртвени животни, подхванати са ограничаващи ограничения в границите на три- и десеткилометровата зона към фермата и е осъществена стерилизация на животновъдния обект. Постановени са също защита на обекта, следене на придвижването на животните в региона, контрол и взимане на проби в 20-километровата зона. Всички ограничения са подхванати в сходство с директивата 5219 на Европейския съюз. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос от народния представител Кристиан Вигенин по отношение на погрешна, несъответстваща и подвеждаща, по думите му информация, изпратена от Българската организация по сигурност на храните до Световната организация по опазване на здравето на животните за интервала от 18 юли до 13 септември по отношение на чумата по дребните преживни животни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначалният отчет не подхожда на действителната конюнктура, удостовери Порожанов. Той добави, че ще разпореди на Инспектората да откри кои длъжностни лица тъкмо не са изготвили правилно отчета, подаден в осведомителната система на ОИЕ.

Що се отнася до вашата констатация за неуспех от моя страна, не съм склонен с нея, сподели още земеделският министър. Той разяснява, че в БАБХ има какво да се усъвършенства и това е развой, който е почнал да се усеща през последните месеци. На последната конференция в Брюксел с ОИЕ, ФАО и Европейска комисия оценката за БАБХ и оправянето й със болесттите по животните у нас са били безусловно положителни, което говорело единствено по себе си, добави още Румен Порожанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР